MZPM Velenje odpovedala zdravstveno letovanje v Savudriji

V letošnjem poletju je MZPM Velenje v skladu s pogodbo, ki jo je sklenila z ZZZS, pripravljala izvedbo zdravstvenih letovanj za otroke iz Šaleške doline v Poreču in Savudriji. Zaradi zelo strogih pogojev izvedbe letovanja iz strani NIJZ so morali sprejeti težko, a odgovorno odločitev, da odpovedo zdravstveno letovanje v Poreču, še naprej pa so se zavzeto pripravljali na izvedbo zdravstvenega letovanja v Savudriji, kamor so želeli peljati vsaj 110 otrok.

"Naša osnovna in najpomembnejša skrb na letovanju sta zdravje in varnost otrok, pa tudi naših prostovoljcev in prostovoljk, ki na letovanju prevzamejo 24-urno odgovornost za njihovo dobro počutje in animacijo. Bili smo pripravljeni, da bo letošnje letovanje drugačno, tudi vsa navodila NIJZ bi lahko upoštevali. S tem, ko se je epidemiološka slika na Hrvaškem poslabšala do te mere, da imajo v zadnjih 14 dnevih več kot 10 okužb na 100.000 prebivalcev, je tudi po mnenju pediatrov in šolskih zdravnikov postalo neodgovorno, da otroke z zdravstvenimi težavami peljemo na morje v državo, kjer se lahko epidemiološka slika do našega odhoda, načrtovanega 18. julija, še dodatno poslabša. Zato smo danes sprejeli še eno za nas zelo težko, a odgovorno odločitev in odpovedali zdravstveno letovanje v Savudriji," pravi sekretarka MZPM Velenje Bojana Špegel.  

Staršem oz. skrbnikom otrok, ki so že poravnali prispevek za letovanje, bodo celotni znesek povrnili na njihov račun.

Tako zaposleni na MZPM Velenje kot njihovi prostovoljci in prostovoljke upajo in srčno želijo, da bodo prihodnje poletje lahko otrokom in mladostnikom iz Šaleške doline spet omogočili morskih doživetij polne počitnice, saj se zavedajo, da si jih zaslužijo. Stkejo številna nova prijateljstva, družijo se v naravi, krepijo imunski sistem. "A letos je žal virus močnejši od naših želja in pričakovanj," pravijo na zvezi in ob tem poudarijo: "Upamo, da bomo lahko v avgustu izpeljali vsaj 5 dnevne športne počitnice za 25 otrok iz socialno šibkejših družin, ki jih v Gozdni šoli v Mozirju načrtujemo skupaj s Športno unijo Slovenije in Športno zvezo Velenje. Denar za te počitnice smo že zbrali z donacijo Rotary kluba Velenje in Mestne občine Velenje."

Komentiraj