FOTO/VIDEO: Mladi kiparji ustvarili 12 lesenih kipov in skulptur

Na Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje so se tudi letos znašli pred izzivom, kako organizirati in izpeljati 48. Malo Napotnikovo kiparsko kolonijo. Z njo ohranjajo spomin na akademskega kiparja Ivana Napotnika, vsako leto pa z najboljšimi deli obogatijo tudi stalno razstavo, ki je na ogled v Vili Rožle. Zato so zaradi veljavnih epidemioloških ukrepov kolonijo izpeljali podobno kot lani. Mladi kiparji so ustvarjali vsak na svoji šoli, na koncu pa je strokovna komisija 8. oktobra 2021, v Vili Rožle, opravila izbor treh najboljših del.

Na letošnji kiparski koloniji je sodelovalo 29 učencev iz 8 osnovnih šol iz Šaleške doline, ki jih je pri delu vodilo 9 mentorjev. Ustvarili so 12 lesenih kipov in skulptur. Strokovna komisija, ki so jo sestavljali domačini, akademski kipar Anže Sever in likovna pedagoga Tone Skok in Katarina Aman, je bila pri izboru najboljših del, kljub težki nalogi, soglasna. Najboljša dela letošnjega leta so ustvarili devetošolci iz OŠ Livada (Naja Poročnik, Altrin Lami, Max Petrak, Melisa Krehmić, Taja Dovnik, Lana Veternik, Žana Štefanič in Amra Mujdžić) pod mentorstvom likovnega pedagoga Vida Sevčnikarja ter učenca OŠ MPT (Jaka Tajnik in Rok Golob) pod mentorstvom likovnega pedagoga Robija Klančnika. Pod njegovim vodstvom so ustvarjali tudi učenci CVIU Velenje (Špela Lukman, Klemen Araus in Mitja Lamprečnik). Njihova dela bodo postala del stalne razstave v Vili Rožle, še prej pa si jih že lahko ogledate v Mestni knjižnici Šoštanj. Po novem letu bodo kipi in skulpture, ki so jih ustvarjali na prosto temo, na ogled tudi v Mestni knjižnici Velenje.

Na MZPM Velenje so pripravili tudi kratek film (video zgoraj), v katerem so zajeli letošnjo ustvarjalnost mladih, z njim pa vam predstavljajo tudi vsa letos nastala dela.

Galerija Fotografij

Komentiraj