Minister podprl prenovo velenjskega doma za varstvo odraslih

Včeraj je Dom za varstvo odraslih Velenje obiskal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj. Skupaj z županom Mestne občine Velenje Petrom Dermolom in direktorico Doma za varstvo odraslih Velenje Violeto Potočnik Krajnc si je najprej dom ogledal, nato pa je direktorica doma celotni ekipi predstavila projekt rekonstrukcije in dozidave sedanjega doma za varstvo odraslih, ki je nujno potreben. Sledil je podpis sporazuma, s katerim so vsi trije podpisniki minister Janez Cigler Kralj, župan Peter Dermol in direktorica Violeta Potočnik Krajnc potrdili, da je skupni interes izgradnja infrastrukture za institucionalno varstvo starejših na območju Mestne občine Velenje.

Ocenjena vrednost projekta, katerega glavni cilj je zagotoviti kakovostno in sodobno bivanje starostnikov v domačem okolju v skladu s standardi in normativi, znaša 14,5 milijona evrov. Začetek gradnje bi bil predvidoma že konec letošnjega leta.


Prikaz, kako naj bi dom za varstvo odraslih izgledal z realizacijo zastavljenega projekta.

"Mestna občina Velenje z velenjskim domom za varstvo odraslih tudi sicer zelo dobro sodeluje, župan jih med letom večkrat obišče. Zavedamo pa se, da je potrebno dom razširiti in posodobiti, saj trenutne razmere ne zadostujejo vsem standardom, zato je današnji podpis sporazuma za lokalno skupnost zelo pomemben, saj bomo z uresničitvijo projekta omogočali boljšo in kakovostnejšo oskrbo ter večjo varnost tistih, ki v domu za varstvo odraslih bivajo," ob tem sporočajo iz velenjske občine.

Mestna občina Velenje se je v podporo projektu s sporazumom tudi zavezala, da bodo brezplačno ustanovili služnostno pravico za gradnjo in vzdrževanje komunalne in ostale infrastrukture pri projektu ter dostop za nedoločen čas, hkrati pa bodo prispevali proračunska sredstva v višini, kolikor bo znašal komunalni prispevek na podlagi projektne dokumentacije.

Podpisa sporazuma se je zelo razveselila tudi direktorica Doma za varstvo odraslih Velenje Violeta Potočnik Krajnc, ki je povedala: "Bilo je potrebno veliko vztrajnosti in prizadevanja, da je danes prišlo do podpisa tega sporazuma in tako do zaveze, da v prihodnjih letih končno pripeljemo projekt rekonstrukcije in dozidave doma za varstvo odraslih k cilju. Projekt je izjemno dobro zastavljen in velenjski dom za varstvo odraslih bo s tem končno lahko uresničeval vse norme in standarde celodnevnega varstva in pri nastanitvenih kapacitetah institucionalnega varstva."

Prikaz, kako naj bi dom za varstvo odraslih izgledal z realizacijo zastavljenega projekta.

Komentiraj