Išče se najboljša fotografija ob rudarskih cimprih

Letošnji rudarski praznik so zaradi nastale situacije s koronavirusom obeležili nekoliko drugače. V skladu z navodili in s priporočili pristojnih inštitucij so tradicionalno prireditev Skok čez kožo prestavili na jesenski čas. Kljub temu je v petek, 3. julija 2020, zjutraj z Velenjskega gradu zadonela kanonada, v praznično jutro pa so nas pospremile budnice Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje na različnih lokacijah.

V želji po obuditvi rudarske tradicije v Šaleški dolini so v Velenju in Šoštanju postavili tri t. i. rudarske cimpre, to so leseni podboji, ki simbolizirajo rov. V Velenju sta postavljena dva, in sicer na Titovem trgu in v Sončnem parku, v Šoštanju pa eden na osrednjem Trgu bratov Mravljakov.

Odbor za pripravo prireditev ob rudarskem prazniku vse prebivalke in prebivalce Šaleške doline ter tudi vse ostale vabi, da se ob postavljenih lesenih podbojih fotografirate in s tem na svojevrsten način tudi sami začutite utrip tradicije premogovništva v naši dolini.

Najboljše tri bodo nagradili s praktičnimi nagradami

Vabijo vas, da jim vaše izbrane fotografije pošiljate na elektronski naslov: piar@rlv.si vse do nedelje, 13. septembra 2020. Primerne za objavo bodo z navedbo avtorjev sproti objavljali tudi na Facebook strani Premogovnika Velenje. Odbor za pripravo prireditev ob rudarskem prazniku bo med vsemi prispelimi izbral tri najbolj izvirne, ki jih bodo nato v obliki natečaja objavili na premogovniški Facebook strani.

Med izbranimi pa boste obiskovalci strani s svojimi glasovi dokončno odločili, katera je po vašem mnenju najboljša. Najboljše tri bodo nagradili s praktičnimi nagradami. Razglasitev najboljših s podelitvijo nagrad bodo izvedli v petek, 25. septembra 2020, v Muzeju premogovništva Slovenije.

Komentiraj