Ideje za nove nalepke na zabojnikih bodo uresničene

Ob Svetovnem dnevu varstva okolja, ki ga obeležujemo 5. junija, je MZPM Velenje v četrtek, 6. junija, v Vili Rožle pripravila zaključek okoljevarstvenega projekta za šestošolce in sedmošolce vseh 9 osnovnih šol Šaleške doline »Odpadek naj ne bo samo odpadek«. Mladi udeleženci projekta so s pomočjo raziskovalcev Eurofins Erica v aprilu in maju letos izvedeli veliko novega o ravnanju z odpadki. Med drugim so obiskali Center ponovne uporabe Velenje in Zborni center odpadkov ob Škalskem jezeru.

Pod vodstvom mentorjev na šolah so letos oblikovali osnutke nalepk za zabojnike za odpadke, kar je bila pobuda partnerja v projektu, podjetja PUP Saubermacher. Mladi so pripravili kar 66 zelo raznolikih in izjemno inovativnih predlogov za nalepke. Risali so jih ročno, oblikovali računalniško, nizali slogane, okoljsko zavedne misli … Njihove najboljše ideje bodo v podjetju PUP Saubermacher s pomočjo oblikovalcev tudi uresničili.

Komisija je na zaključni prireditvi izbrala najboljše predloge za nove oznake zabojnikov za odpadke. Tretje mesto so si razdelili učenci OŠ Antona Aškerca in OŠ Gorica, drugo mesto so osvojili šestošolci CVIU Velenje, prvo pa trije šestošolci iz OŠ KDK Šoštanj (Alina Urbanc, Ditka Volk in Andrej Rezoničnik). Avtorje nagrajenih del bo 18. junija MZPM Velenje skupaj z nagrajenci iz projekta »Varujmo in ohranimo Šaleško dolino« odpeljala na nagradni izlet v Vulkanijo in na grad Grad.

Komentiraj