Holding Slovenske elektrarne podal nepopoln odgovor na pismo župana Bojana Kontiča

HSE je pojasnili zaloge premoga in razloge za hkratno delovanje bloka 5 in 6, ostalih vprašanj se še ni dotaknil..

Včeraj smo poročali o ponovnem pozivu direktorju Holdinga Slovenske elektrarne, k odgovoru na pismo župana Mestne občine Velenje MOV Bojana Kontiča, podrobneje TUKAJ

MOV je danes sporočila, da so včeraj popoldne, 10. januarja, prejeli odziv Holdinga Slovenske elektrarne. Ob tem pa je MOV zapisala:

"dopisu odgovorni niso odgovorili na vsa vprašanja, zato še vedno vztrajamo, da javno pojasnijo – kakšno bo število delovnih mest na Premogovniku Velenje (v nadaljevanju PV) in v Termoelektrarni Šoštanj (v nadaljevanju TEŠ) v prihodnjih letih (glede na zadnje informacije s strani PV o presežku 200 delovnih mest), kakšna je zadostna cena na enoto premoga, ki jo PV prejme s strani TEŠ-a, da bo lahko rudarjem zagotavljal primerne plače, vprašanje emisijskih kuponov v ceni toplotne energije, ipd.. V odgovoru, ki ga prilagamo, so pojasnili zaloge premoga in razloge za hkratno delovanje bloka 5 in 6. 

Ponovno poudarjamo, da lokalne skupnosti nikoli nismo pristale na istočasno delovanje bloka 5 in 6, saj to pomeni dodatno prekomerno onesnaževanje Šaleške doline. Na ta odprta vprašanja v Šaleški dolini še vedno zahtevamo odgovore."

Odziv Holdinga Slovenske elektrarne:

Komentiraj