Gorenje se preoblikuje v d.o.o., kitajska nadzornika glavna v Gorenju

Na zahtevo glavnega delničarja kitajske skupine Hisense, bo skupščina Gorenja danes odločala o preoblikovanju iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo. Posledica preoblikovanja bo tudi sprememba sistema upravljanja iz dvotirnega v enotirnega in s tem se bosta 11-članski nadzorni svet in 12-članska uprava skrčila na sedemčlanski kolegij direktorjev.

Glavna direktorja bosta postala Lan Lin in Čao Liu. Franjo Bobinac, sedanji predsednik uprave Gorenja, pa bo postal direktor in predsednik kolegija direktorjev Gorenja. Nadzornika družbe Jeguo Tang in Šaočian Džia ter član uprave Žiga Debeljak bodo postali direktorji družbe. Zdajšnji predstavnik delavcev v upravi Drago Bahun pa bo postal direktor, ki je predstavnik delavcev. Vsi bodo imeli petletni mandat, poroča STA.

Franjo Bobinac: »S preoblikovanjem Gorenja v družbo z omejeno odgovornostjo zaključujemo uspešen postopek iskanja strateškega lastnika. Gorenje je lastniško konsolidirano, s Hisensom kot novim lastnikom in poenostavljenim upravljanjem pa postavljamo kakovostne temelje za razvoj Skupine Gorenje, njenih blagovnih znamk ter s tem za prihodnost več kot 11.000 zaposlenih.«

Komentiraj