FOTO/VIDEO: Razširjena Poslovna cona Stara vas prinaša nove zaposlitve

Danes, 9.10.2017, je v prostorih restavracije Jezero potekala novinarska konferenca ob odprtju razširjene Poslovne cone Stara vas.


Velikost Poslovne cone znaša 18 hektarjev površine. Mestna občina Velenje je za kvadratni meter odštela 33 evrov. Sedaj se kvadratni meter prodaja od 20 evrov naprej. Razlog zakaj je cena toliko nižja pojasnjuje župan Bojan Kontič:" Ravno zaradi tega, ker si želimo nova delovna mesta in ker smo se odločili, da te projekte oplemenitimo z denarjem, ki je nepovratne narave in prihaja iz državnega oz. iz evropskih proračunov. Pridobili smo skoraj milijon sredstev, to je skoraj polovico tega kar smo namenili za pripravo infrastrukture," prav tako dodaja, "komunalni prispevek bo vsaj 5-krat nižji kot bi sicer bil na tem prostoru. Tako da za investitorje je to verjetno zelo zanimivo. Pomembno je, da je povpraševanje po teh prostorih prisotno."

Občina je z nižjo ceno želela privabiti čim več podjetij, saj je del pogojev za odkup zagotavljanje novih delovnih mest. Na razpis so se prijavile 3 gospodarske družbe, podjetja Eurograf in TVK pa sta zagotovila največ delovnih mest. Kot je povedal direktor velenjske občinske uprave, Iztok Mori: "Eurograf mora v teh letih zagotoviti dodatnih 21 delovnih mest, podjetje TVK pa mora zagotoviti 7 delovnih mest." Podjetji bosta v letu 2018 zgradili poslovne objekte in v začetku leta 2019 tudi prenesle dejavnost na poslovno cono.

Župan Bojan Kontič, se je zahvalil tudi izvajalcu projekta, podjetju Rudis d.o.o. Med delom so naleteli na kar nekaj težav, ki pa so jih suvereno rešili in delo opravili v roku.

Širitev poslovne cone pomeni nova delovna mesta in hitrejšo rast ter razvoj malih in srednje velikih podjetij. 

Po novinarski konferenci je sledilo uradno odprtje Poslovne cone. Celotno dogajanje in pa nekaj utrinkov si lahko ogledate spodaj v posnetku in galeriji slik.

GALERIJA SLIK:

Galerija Fotografij

Komentiraj