FOTO/VIDEO: Predaja sredstev in koncert ob prižigu praznične razsvetljave

V petek, 30. novembra, je na Titovem trgu ob 18. uri potekal prižig praznične razsvetljave. Ob prižigu je obiskovalce zabavala Natalija Verboten s spremljevalno skupino Plamen.

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je pred prižigom simbolično predal dobrodelna sredstva s čekom. Mestna občina Velenje je namreč letos namenila 10 tisoč evrov za delo Odbora za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje. Gre za sredstva, ki so bila prvotno namenjena za organizacijo dveh tradicionalnih sprejemov – novoletni sprejem in sprejem za medije. Odbor za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje bo ta sredstva namenil za pomoč posameznikom, ki zanjo zaprosijo, za pomoč socialno ogroženim družinam pri nakupu šolskih potrebščin in za letovanje teh otrok.

Sredstva je simbolično predal predsedniku odbora Dragu Kolarju.

Nato pa je sledilo odštevanje in Velenje je zasijalo v soju luči. Za praznično razsvetljavo so letos namenili okoli 50 tisoč evrov. Mesto je okrašeno v podobnem obsegu kot v preteklih letih – okrasili so središče mesta, promenado, krožišči, Kardeljev trg, Šaleški grad in drevesa ob Šaleški cesti ter v Sončnem parku. Namestili so okoli 125 tisoč lučk, 25 večjih svetlečih krogel krasi travnike pred občinsko stavbo, sodiščem in zdravstvenim domom, 61 svetlečih snežink so namestili ob Šaleško cesto, 2 svetleči skulpturi pa krasita krožišči pod skakalnico in pri Sončnem parku.

Največja atrakcija letos pa je zagotov napis pri spomeniku Onemele puške, ki ga lahko vidite tudi na naslovni fotografiji.

POSNETEK V ŽIVO

Galerija Fotografij

Komentiraj