60 let CVIU - Praznovala je vsa Slovenija

Včeraj zvečer je v Domu kulture Velenje potekala slovesnost ob 60-letnici CVIU - Centra za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje. Na prireditvi so gostili predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je prisotne nagovoril: “Danes praznuje vsa država, danes z vami praznuje cela Slovenija.” Poudaril je pomen sprejemanja drugačnosti in z občinstvom delil osebno izkušnjo iz otroštva, ki se mu je še posebej vtisnila v spomin. Ob tej priložnosti je ravnatelju CVIU Aleksandru Valiserju podelil posebno zahvalo za prizadevno delo in uspešnost pri vodenju centra za osebe s posebnimi potrebami.

Župan Mestne obcine Velenje Bojan Kontič je bil včeraj zadržan na izredni seji Državnega zbora RS v Ljubljani, zato je v njegovem imenu prisotne nagovoril podžupan Peter Dermol. Povedal je, da prav tako kot CVIU, tudi Velenje letos praznuje 60 let: “Ponosni smo, da so naši graditelji mesta že 6 desetletij nazaj prepoznali željo, da pomagajo otrokom in ljudem, ki potrebujejo pomoč. Po tem je Velenje poznano še danes in tudi v prihodnje si bomo prizadevali, da bomo vedno solidarni in pomagali pomoči potrebnim.” Ob tem je izrekel iskrene čestitke ravnatelju CVIU Aleksandru Valiserju, vsem učiteljem, vzgojiteljem in vsem varovancem CVIU.

Ob vseh teh čestitkah, pohvalah pomembnih ljudi ne gre mimo želj in vizij zaposlenih. Že leta opozarjajo, da delujejo v zelo neugodnih pogojih. Šola je postala premajhna za potrebe, ki jih izkazujejo učenci, s katerimi se srečujejo. O prizidku šole se že leta govori, a stvari ostajajo nespremenjene. Vsi tisti, ki so odgovorni za te zadeve, bi se morali zavzeti za te stvari in z dejanji narediti poklon tako pomembni ustanovi v občini. So še izpostavili predstavniki CVIU Velenje.

Ob tej priložnosti so obeležili tudi 50 let uspešnega delovanja medobcinskega društva Sožitje Velenje.

Komentiraj