22-letni Šoštanjčan zbira sličice za otroke, ki poletje preživljajo v bolnišnicah

Matic Omerza je v dveh tednih zbral že več kot 20 tisoč sličic. Prvo pošiljko je že predal pediatričnemu oddelku v Splošni bolnišnici Jesenice.

22-letni Šoštanjčan Matic Omerza je v dveh tednih zbral že več kot 20 tisoč sličic za otroke, ki poletje preživljajo v bolnišnicah.

Matic se spominja svojih otroških dni v bolnišnici, kako veliko mu je pomenila še najskromnejša gesta. Tako se je pred dvema tednoma odločil zbirati Mercatorjeve sličice Veseli valovi, z namenom, da bi jih podaril bolnim otrokom, ki to poletje preživljajo za štirimi stenami v bolnišnicah. Začelo se je s pomočjo prijateljev, svojo idejo pa je predstavil tudi na socialnih omrežjih, kjer je prejel ogromno odzivov. Pravi, da na dan prejme okoli 50 pisem in več sto sličic, do sedaj pa jih je zbral že več kot 20 tisoč. Prvo pošiljko je že predal pediatričnemu oddelku v Splošni bolnišnici Jesenice.


Foto: FB Splošna bolnišnica Jesenice

V kolikor imate doma kaj sličic in vam jih ni težko podariti, spodaj prilagamo Facebook objavo Matica Omerze s prošnjo in podatki, kamor mu jih lahko pošljete. Akcija traja do 15. avgusta.

Komentiraj