Vabljeni na ogled razstave del Velenjčanke Diane Tašler z naslovom Čarobnost trenutka

Vabljeni na ogled razstave del Diane Tašler z naslovom Čarobnost trenutka v Hotel paka Velenje.

Razstava na kateri so predstavljena dela "svobodna ljubezen", "pravljična lahkotnost" in "moč glamurja" bo na ogled od 30. 11. 2018 do 2. 1. 2019

Polepšajte si veseli december z ogledom razstave in nakupom izdelka diArtVelenje.


Diana Tašler je Velenjčanka, mamica, žena in ustvarjalka po duši. Že v otroštvu je najraje risala, barvice in papir so bili njeni najljubši pripomoček. Že v začetnih letih šolanja je sodelovala na veliko natečajih in razstavah. Po končani osnovni šoli se je umetniška pot nadaljevala s šolanjem za aranžerskega tehnika v Celju, kjer se je seznanila tako z osnovami likovne umetnosti, kot prostorskim oblikovanjem. Srednjo šolo je preživela z vsakodnevno mero ustvarjanja, kar je bila ena najboljših naložb vase. Po končani srednji šoli je dobila dobro priložnost za »resno« zaposlitev v administraciji manjšega podjetja. Ker je veljalo načelo »prvo služba, nato pa hobiji« jo je seveda sprejela, šolanje za računovodjo nadaljevala ob delu, ustvarjanje za nekaj let postavila na stranski tir in se popolnoma posvetila podjetniškim vodam. Pred skoraj dvema letoma je spet začutila potrebo po risanju. Tako je ponovno začela malo po malo risati, izdelovati voščilnice, ustvarjati.

Najprej je bilo vso umetniško »izživljanje« zaprto za štirimi stenami, nato je ob spodbudi moža le začela svoja dela javno kazati. Seveda so najprej vsi domači in prijatelji za darila dobili risbe in voščilnice, ker se je kmalu povpraševanje širilo, je na socialnih omrežjih odprla pravo malo trgovino, kjer razstavlja in prodaja svoje ustvarjanje.

Tako je nastal diArt Velenje - umetniško ime, blagovna znamka. ART AND MORE.

diArt Velenje so izdelki s sporočilom. Riše risbe, ki prikazujejo »bistvo sredi zmešnjave«. Ker takšna so tudi naša življenja. In takšno je ustvarjanje – vsakemu posamezniku predstavlja svoje bistvo, svoj pomen. Zato so risbe namenjene prav vsem, nimajo omejitve pri starosti, ne spolu, še manj narodnosti. Kajti prav vsak vidi svoje bistvo. Papir, flumaster, tuš, svinčnik. Vse združeno pa predstavlja tehniko risanja. Tako risanje in ustvarjanje postaja prioriteta, delo, v katerem najbolj uživa in delo, ob katerem dobiva vsakodnevne nove ideje in cilje. Prihodnost.

V letošnjem letu je imela prvo samostojno razstavo na gradu Velenje, kjer je bila nad odzivom naravnost navdušena. S tem je prepoznavnost začela rasti, in tako se ji je ponudilo sodelovanje pri Adventni pravljici na dvorcu Gutenbuchel, kjer je v kavarni na ogled kar nekaj risb. Tudi tukaj so odzivi in kritike ljudi res spodbudne. Poleg samega risanja na papir, velik del predstavljajo tudi unikatne voščilnice in vabila za razne priložnosti. Riše tudi na keramiko, izdeluje unikatno risane podstavke iz plute, ki so se v preteklem letu izkazali za odlična poslovna darila. Trenutno pripravlja novo kolekcijo risb v kombinaciji z vezeninam iz prejice. Vizija je, da bi svoje risane motive prenesla na različne materiale in izdelke, kot je blago, na oblačila, rokovnike, zvezke, itd.. in s tem ustvarjala nove, drugačne kolekcije. Idej je ogromno. Prepričana je, da je prostor za njih.

Komentiraj