Vabljeni na odprtje slikarske in video razstave Pod svobodnim soncem

Na naslovnici: Severna stran jezera, olje na platnu, 2018 / Danaja, akril na platno, 2018

Ljubitelji umetnosti vabljeni v četrtek, 21. februarja 2019, ob 19.00 v Galerijo Velenje na odprtje slikarske in video razstave Pod svobodnim soncem avtorjev Stojana Kneževića in Dominika Mahniča.

Akademska slikarja Dominik Mahnič in Stojan Knežević že nekaj let raziskujeta možnosti žanra krajinskega slikarstva in videa. Dela so nastajala od leta 2010.

STOJAN KNEŽEVIČ se je rodil leta 1979 v Slovenj Gradcu. Po šolanju na Gimnaziji Velenje je opravil nekaj letnikov likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Mariboru, nato pa študiral slikarstvo na ALUO v Ljubljani pod mentorstvom Emerika Bernarda in Hermana Gvardjančiča, kjer je diplomiral leta 2007. Svoja dela je razstavljal na samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini.

DOMINK MAHNIČ se je rodil leta 1981 v Postojni. Po končani srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani je nadaljeval študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, kjer je leta 2008 diplomiral ter si leta 2013 pridobil naziv magister umetnosti, smer video, pod mentorstvom prof. Sreča Dragana. Svoje znanje je poglabljal tudi na Wanganui School of Design na Novi Zelandiji. Je ustanovitelj Mednarodne zveze mestnih lovcec, videast, ulični umetnik, izdelovalec, intermedijski umetnik in slikar.

Kustosinja razstave je mag. Milena Koren Božiček.

Razstava bo na ogled do 30. marca 2019.

Komentiraj