V atriju Galerije Velenje bo nastopil duo Zajtrk

V sklopu 35. Poletnih kulturnih prireditev se bo v torek, 16. julija 2019, ob 20. uri v atriju Galerije Velenje predstavil duo Zajtrk.

Laura Krajnc in Sven Horvat sestavljata duo Zajtrk. Ona igra violino in tamburin, on kitaro. Pojeta oba. S svojo glasbo ljudem ne želita prigovarjati, kaj si naj mislijo, ampak namigujeta, o čem bi morali razmišljati. Lansko poletje je Zajtrk izdal svojo prvo ploščo Pričutenja, ki poslušalca prek komedije zapelje do tragedije, otroške navihanosti in južnjaškega temperamenta. V nekaterih skladbah je v središču instrumentalna pripoved, pri drugih pa petje prehaja v govorjeno besedilo, mestoma celo v igro, gledališki dialog.

Njune skladbe so peta tendenčna, satirična in hudomušna poezija, ki jo piše Laura. Umetnika naravnost priznavata, da se bolje znajdeta v intimističnem glasbenem vzdušju, saj bleščice in nastopaštvo nista njun stil. Zavedata se, da se jima z izogibanjem velikim komercialnim prireditvam na svetovne odre najbrž ne bo uspelo povzpeti, a ju to ne moti.

V primeru slabega vremena bo koncert v Galeriji Velenje.
Vstop prost.

PKP 2019:


 

Komentiraj