Prihaja 6. Skazin dobrodelni tek Otrok otroku

V velenjskem podjetju Skaza nadaljujejo z dobrodelno tradicijo. Tudi letos bodo na 6. Skazinem dobrodelnem teku Otrok otroku moči združili otroci iz vse Slovenije. Da bi pomagali svojim vrstnikom, bodo tekli med 27. septembrom in 3. oktobrom, kadarkoli in kjerkoli bodo to želeli.

Vseslovenski družinski dogodek bodo namreč izpeljali virtualno. "Izkušnje iz preteklega leta kažejo, da za dober namen stopimo skupaj, čeprav smo vsak na svojem koncu države. Virtualna izvedba teka je hkrati izjemno enostavna in dostopna vsakomur," sporočajo iz podjetja Skaza.

Prijave že zbirajo na spletni strani otrokotroku.com, prijavnina in hkrati donacija za virtualni tek znaša 5 evrov. Prvih 500 prijavljenih prejme posebno darilo – spominsko majico in Skazin okolju prijazen kozarček za večkratno uporabo. Sredstva, zbrana na dobrodelnem teku bodo letos namenili obnovi mestnega igrišča v Velenju, omogočili bodo tudi zasaditev dreves na tem območju.

V šestih letih so pri Skazi z dobrodelnimi teki z vašo pomočjo zbrali že 43.800 evrov. Lansko leto rekorden znesek – kar 11. 500 evrov. V sodelovanju z Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje so z nakupom šolskih potrebščin in opreme za izobraževanje pomagali otrokom iz socialno šibkejših okolij.

"Ker na mladih svet stoji, omogočimo otrokom lepši vsakdan in jih (na)učimo, da nas vrednote kot sta dobrodelnost in srčnost vodita v lepšo prihodnost," sporočajo iz podjetja Skaza.

Komentiraj