Premiera predstave Tina in medvedja moč

Pravljično zgodbo o najboljši alpski smučarki v zgodovini Slovenije, Tini Maze, bo v soboto premierno uprizorilo Gledališče Velenje

Bioshoper Oglas
Bioshoper Oglas

Pravljica odličnega slovenskega pravljičarja Primoža Suhodolčana z naslovom Tina in medvedja moč je pravljica o deklici, ki se navdušuje za smučanje. Verjetno vsi poznamo Tino Maze, Suhodolčan pa jo je poustvaril še v resnični pravljični zgodbi. Dekle iz vasi Črna raziskuje svojo okolico in svet. Je živahna in kar naprej teka gor in dol. Velikokrat obišče tudi slavnega črnjanskega medveda, a ta nekega dne oživi. Hitro se sporazumeta in medved ji s pomočjo lisice pomaga pri treningu smučanja.

"Pravljica o Tini Maze je lahka (naravna) izbira, a po drugi strani težek izziv. Dandanes je imeti idole in postati eden od njih stalnica nacionalne športne tradicije. Ustvarja navdušenje. Želja, da bi otroci pravljico videli na odru, je tudi didaktične narave. Pravljica namreč obenem zabava in nas uči vztrajnosti, potrpežljivosti, delavnosti in najpomembneje: hrabri nas, da sledimo svojim sanjam," navajajo v Gledališču Velenje.

Predstava se bo v soboto, 12. 10. 2019, ob 10.30, odvijala v Domu kulture Velenje. Cena vstopnice je 5€ (Festival Velenje).

Tina in medvedja moč
Igrana predstava – premiera

  • Avtor: Primož Suhodolčan
  • Režija: Romeo Grebenšek
  • Igrajo: Jana Flego, Irena Zalar, Jože Školc, Nejc Škorjanc, Zoja Lešnik, Miha Šilc, Urban Hrastnik
  • V produkciji sodelujejo: Peter Harl – glasba, Lucija Boruta – koreografija, Astrid Bastianelli – kostumi, Romeo Grebenšek – scena, Christian Šiškovič – rekviziti, Marko Janeš – izdelava scene.

Predstava, ki sodi tudi v letošnji Maksi in Mega Pikin abonma Festivala Velenje, je nastala v koprodukciji Gledališča Velenje in Festivala Velenje ter ob podpori Mestne občine Velenje.

Komentiraj