Predstavitev knjige NK Rudar Velenje

Ob 70. letnici kluba NK Rudar Velenje je klub izdali knjigo, ki na 300 straneh opisuje vso njegovo zgodovino. K temu, da je ideja o knjigi sploh lahko postala realnost pa je pripomogel tudi Muzej Velenje. 

Nogometni klub Rudar ima bogato zgodovino. Leta 1948 so v Velenju na željo tukajšnjega telovadnega društva, katerega člani so bili večinoma zaposleni v velenjskem premogovniku in elektrarni, ustanovili nogometni klub, ki so ga poimenovali Rudar. Članov moštva in njihovih navijačev se že vse od ustanovitve kluba drži tudi vzdevek Knapi. Klub je v sedemdesetih letih obstoja preživel boljša in slabša obdobja, a zaradi srčnosti, borbenosti in nogometnega zanesenjaštva mu je vedno uspelo obstati. Najpomembnejše prelomnice prehojene klubske poti so prva uvrstitev v 1. slovensko ligo (sezona 1961/62), uvrstitev v 2. zvezno jugoslovansko nogometno ligo – zahod (sezona 1976/77), osvojitev naslova republiških prvakov (sezona 1990/91) in osvojitev naslova »pokalni prvak Slovenije« (sezona 1997/98).

NK Rudar vas vabi na predstavitve knjige, ki bo potekala v torek, 11. 12. 2018, na Velenjskem gradu, s pričetkom ob 18. uri.

Komentiraj