Kaj se v petek, 14. 06., dogaja v Velenju in okolici?

Za več informacij o dogodku, kliknite na naslov. *Ste opazili napako? Pišite nam na Facebook profilu Velenjcan.si, kjer smo hitreje dosegljivi. Hvala!

14. 6. 2019 od 10.00 do 19.00

Promenada okusov

Na priljubljeni kulinarični tržnici se bodo predstavljali domači in gostujoči gostinski ponudniki, ki bodo v svojo ponudbo kreativno umestili Jedi iz žara. Obiskovalci bodo lahko okušali kulinarično ponudbo po enotni ceni 3 EUR za mini in 5 EUR za maksi prigrizek. Kulinarično ponudbo bo okrepil izbor slovenskih vinarjev in pivovarjev..

Velenjska promenada
Cene od 3 do 5 EUR


14. 6. 2019 od 10.00 do 12.00

Predstavitev posameznikove zgodbe

Zgodbe, ki jih piše življenje, se od posameznika do posameznika razlikujejo. Zaradi tega jim je vedno zanimivo prisluhniti, saj se iz njih lahko veliko naučimo.
Vabljeni, da se nam pridružite 14. junija ob 10 uri pri aktivnosti Predstavitev posameznikove zgodbe, kjer nam bosta svojo zgodbo predstavila gospa iz Kosova, ki že več kot 15 let živi v Velenju, in gospod iz BiH.

AZ Ljudska univerza Velenje (Središče medkulturnega dialoga Velenje)
Prost vstop


14. 6. 2019 ob 17.00

Turnir v kegljanju v KS Gorica

V primeru dežja bomo namesto turnirja v kegljanju izvedli turnir v pikadu.

prostori KS Gorica in igrišče OŠ Gorica
Prost vstop


14. 6. 2019 ob 18.00

Večer v amfiteatru z velenjskimi talenti

V tem večeru vam bomo predstavili mlade upe, ki želijo nastopati in so na različnih področjih uspešni in ustvarjalni.

Velenjska promenada
Prost vstop


14. 6. 2019 ob 19.00

Fotografska razstava Fotokluba F8

S skupinsko fotografsko razstavo se bodo predstavili člani Fotokluba F8.

Galerija F-bunker (podhod pri Vili Bianca)
Prost vstop


14. 6. 2019 ob 19.30

Koncert - Naja Mohorič, harfa

Nastop študentke Akademije za glasbo v Milanu. Gostje: godalni kvartet "korunštrajh"

Glasbena šola Velenje (Orgelska dvorana)
Prost vstop


14. 6. 2019 ob 20.00

Odprtje razstave Katarine Caserman: Render

Na tokratni razstavi z naslovom Render bodo predstavljeni printi 3-D modelov virtualnih konstrukcij, katerih vzgib so bile ravno omejenosti konkretnih izvedb projektov in temu nasprotne neskončne možnosti, ki jih ponuja računalniški program. Ne gre za končna dela, temveč za načrte, ki služijo kot priprava na izvedbo konstrukcij v realnem prostoru in hkrati za razmišljanje o tem, kako se preko različnih ključev približati situacijam, ki so v dejanskosti nemožne.

eMCe plac
Prost vstop


14. 6. 2019 ob 20.00

Koncert: Gadi

Plaža Mia Mia
Prost vstop


14. 6. 2019 ob 21.00

NOČNA TEKMA OPEN

Nočna tekma open na Velenjskem jezeru. Na tekmo se lahko prijavite eno uro pred začetkom dogodka v Klubu vodnih športov.

Velenjsko jezero
Prost vstop


13. 6. - 30. 6. 2019

Razstava Usnjarska literatura

V Muzeju usnjarstva na Slovenskem bo na ogled razstava, posvečena usnjarski literaturi.

Muzej usnjarstva na Slovenskem
Prost vstop


1. 10. 2018 - 30. 6. 2019

Razstava "Litosfera"

Gostujoča razstava vzorcev kamnin iz študijskih zbirk Oddelka za geologijo Naravoslovno tehnične fakultete Univerze v Ljubljani.

Velenjski grad
Prost vstop


28. 3 . - 30. 6. 2019

Na hribčku grad stoji

Izštevanke, pesmi in pripovedke iz ljudskega izročila so v Vrtcu Velenje še posebej žive. Za tokratno razstavo so otroci likovno podoživljali pravljice, legende, pesmi, ki opisujejo življenje na gradovih. Po poteh zmaja Pozoja so gradove v Šaleški dolini tudi obiskali in v grajskih sobanah odkrivali skrivnostne zaklade, ki jih lahko vidi le otroška domišljija.

Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
Prost vstop


10. 5 . - 30. 6. 2019

Teden vseživljenjskega učenja 2019

Brezplačne delavnice, predavanja in drugi dogodki. V letu 2019 bo Teden vseživljenjskega učenja potekal od 10. maja do 30. junija. Največ brezplačnih delavnic, predavanj, predstavitev in drugih dogodkov se bo zvrstilo v tednu od 10. do 19. maja. Aktivnosti bodo potekale na različnih lokacijah, in sicer na Ljudski univerzi Velenje ter pri partnerskih organizacijah oz. na terenu. Podroben seznam dogodkov najdete na spletni strani http://www.lu-velenje.si/vsezivljenjsko-ucenje/teden-vsezivljenjskega-ucenja

Prost vstop


17. 5 . - 15. 6. 2019 od 10.00 do 18.00

Inventura 19 in Sonja Hrastnik Jančič, O(d)čaran svet

V Galeriji Velenje sta na ogled dve razstavi. V spodnjem nadstropju je tradicionalna razstava likovnih del INVENTURA 19, ki so jih v tem šolskem letu ustvarili dijaki Gimnazije Velenje, umetniške gimnazije likovne smeri, v zgornjem nadstropju pa razstava akad. slikarke Sonje Hrastnik Jančič.

Sonja Hrastnik Jančič predstavlja kolaže različnih tehnik in materialov. Uporablja barvni papir, usnje, tekstil, visoki tisk, akril, in grafit na platno in papir. Žanrsko se razstava osredotoča na krajino in figuro, ki je umeščena v fantastičen, čaroben svet. Življenjske situacije avtorice in dogodki so transformirani v mitični, pravljični kontekst. Na ogled so podobe sanj, notranjega sveta avtorice, prežeti z večnimi temami ljudskih pravljic.

Razstava bo zasnovana na način, kjer bodo na ogled dela skupaj z nekaterimi skicami in manjšimi deli, ki so del procesa za nastanek večjih slik oziroma grafik. Gledalec bo imel možnost uvida v nastanek umetniškega dela in njegovo spreminjanje skozi proces. Razvoj umetniškega dela, kot razvoj individualnega človeka skozi čas bivanja na o(d)čaranem svetu. Razstavi sta na ogled do 15. junija 2019.

Galerija Velenje
Prost vstop


20. 5 . - 19. 6. 2019

Čebela

Razstava fotografij kranjske sivke, domače čebele in njene najljubše paše na domačih medonosnih rastlinah avtorice Kate Laštro je posvečena 2. svetovnemu dnevu čebel. Razstava je del projekta Zelena knjižnica za zeleno pismenost. V sodelovanju z DPM Levi breg Velenje. 

Knjižnica Velenje (Sončna stena)
Prost vstop


20. 5 . - 19. 6. 2019

Razstava Čebele

Razstava fotografij avtorice Kate Laštro je posvečena 2. svetovnemu dnevu čebel. Razstava je del projekta Zelena knjižnica za zeleno pismenost. V sodelovanju z DPM Levi breg Velenje.

Knjižnica Velenje (Sončna stena)
Prost vstop


23. 5 . - 30. 6. 2019

Razstava o Jožetu Lampretu

23. maja 2019 je minilo 50 let od smrti Šoštanjčana Jožeta Lampreta, duhovnika, politika in naprednega narodnega delavca, ki se je v zgodovinski spomin Slovencev zapisal predvsem kot partizanski duhovnik – verski referent 14. divizije. 

Podhod Pošta
Prost vstop


1. 6 . - 30. 9. 2019

Fotografska razstava Irena Mrak: Živeti gore

Avtorica fotografij dr. Irena Mrak je raziskovalka, profesorica na VŠVO, alpinistka. V poklicnem in zasebnem življenju se posveča goram, pri čemer nastajajo čudovite fotografije. 

Razstavišče Gaudeamus, Visoka šola za varstvo okolja, Trg mladosti 7, Velenje
Prost vstop


1. 6 . - 30. 9. 2019

Razstava Jezera skozi čas

Frenk Špiler, strastni zbiratelj in ljubitelj Velenja in njegove zgodovine,  ima v svoji zbirki razglednic tudi nekaj dragocenih razglednic velenjskega jezera od nastanka do danes. Razstavo si boste lahko ogledali ob obisku velenjskega jezera skozi celo poletje.
 
Velenjska plaža
Prost vstop


3. 6. - 15. 6. 2019 od 8.00 do 16.00

Zavrtimo čas nazaj

V Vili Rožle bomo gostili razstavo, ki jo bomo pripravili skupaj z Vrtcem Velenje. Otroci so celo leto spoznavali kulturno dediščino, ob tem pa so tudi ustvarjali. Razstavo likovnih del otrok bodo dopolnili stari predmeti, ki so jih posodili starši, stari starši in drugi sorodniki. Tudi preko njih so otroci spoznali, kako so živeli njihovi predniki.

Vila Rožle
Prost vstop


3. 6. - 30. 6. 2019

Razstava Moj domači kraj skozi objektiv

Ob zaključku »šolskega leta« se nam bodo pod mentorstvom Roka Rakuna predstavili člani fotografskega krožka pri Univerzi za tretje življenjsko obdobje Velenje: Anton Bohak, Avgust Mošnik, Edita Petrovič, Dušan Pravdič, Olga Praprotnik, Janez Kordiš, Franc Kumer, Franc Čas in Marjeta Levar, s foto utrinki na temo svojega mesta. Še enkrat bo potrjen pregovor, da imajo vsake oči svojega »malarja«. 

Knjižnica Velenje (Osrednje razstavišče)
Prost vstop


3. 6 . - 31. 8. 2019

Razstava Odtisi ustvarjajo vtise

Likovna razstava učenk in učencev Osnovne šole Livada Velenje. Razstavljeni izdelki so izsek likovne ustvarjalnosti na šoli in se navezujejo predvsem na področje grafike. Dela so nastala v sklopu rednega učnega programa pri predmetih likovna umetnost in likovno snovanje. Avtor razstave je Vid Sevčnikar.

Knjižnica Velenje (Mladinska soba)
Prost vstop


3. 6. - 30. 6. 2019

Bralka meseca

Bralka meseca junija je Ksenija Mikor. Le kdo ne pozna njenih občutenih fotografij, ki bijejo v utripu mesta Velenje? Tokrat jo bomo spoznali na drugačen način – kot strastno bralko, ki jo knjige spremljajo od najzgodnejšega otroštva. Gradivo na ogledu je tisto, ki je Ksenijo najbolj zaznamovalo in se ji vtisnilo v srce. Ki jo je preoblikovalo, tolažilo, navdihovalo in razveseljevalo. Ne zamudite pestrega izbora v junijskih Steklenih dvojčkih! Razstavo je pripravila Stanka Ledinek.

Knjižnica Velenje (Steklena dvojčka)
Prost vstop


6. 6. - 30. 6. 2019

Razstava ilustracij Nede Hafner

Velenjčanka Neda Hafner je ilustrirala že več knjig, med drugim Ko je vsaka pot za pol ure daljša, Zlati tjulenj,  Poslednji škrat, Lastna imena mojega doma, Lovec in sedem vozličkov, Hvalnica dnevu. Tokrat bodo razstavljene lustracije za knjigo Bojana Glavača  Velenjske zgodbe 2. Razstava bo odprta do konca junija.

Knjižnica Velenje (Domoznansko razstavišče)
Prost vstop


14. 6. - 16. 6. 2019

Pasji dnevi v Velenju

Dogajanje ob jezeru bo potekalo tri dni, pripravili bodo več aktivnosti s psi prinašalskih pasem (4fun razstava, prikaz prinašanja, tekmovanje v metanju dummyjev, tekmovanja v prinašanju: WT, DT) in vodne aktivnosti za vse pasme psov: delavnica SUPanje s kužki, skoki v vodo in hitrostno plavanje za kužke ter prikaz reševanja iz vode s pomočjo psov reševalcev iz vode). Prireditev je namenjena tako prijavljenim tekmovalcem kot obiskovalcem in bo odlična priložnost za predstavitev različnih možnosti aktivnega preživljanja prostega časa s psom ter predstavitev vseh šestih prinašalskih pasem psov in njihovih močnih področij. Razpored dejavnosti najdete na spletni strani društva.

Velenjska plaža
Prost vstop

Komentiraj