Kaj se v četrtek, 12. 3., dogaja v Velenju in okolici?

Za več informacij o dogodku, kliknite na naslov. Ste opazili napako? Pišite nam na Facebook profilu Velenjcan.si ali na e-naslov info@velenjcan.si.

12. 3. 2020 ob 10.00

Moč branja: bralni klub za odrasle

Brali bomo odlomke iz knjige domačinke in redne udeleženke bralnega kluba Agate Šumnik Zgonec, ki je napisala knjigo z naslovom Čista ljubezen v srcu.

Knjižnica Velenje (študijska čitalncia)
Prost vstop


12. 3. 2020 ob 16.00

Marčevsko druženje članov društva upokojencev Vinska Gora

Na marčevsko druženje so vabljeni člani upokojenci. Nastopali bosta vsaj dve mlajši glasbeni skupini in seveda skupina VINGOSI. Program bo izžareval marčevska praznovanja žensk, mater, mučenikov itd. v medgeneracijskem sožitju. Vstopnine ni. Tudi predhodne prijave niso potrebne. Prijazno vabljeni! 

mala dvorana večnamenskega doma v Vinski Gori
Prost vstop


12. 3. 2020

Pozdrav pomladi 2020 - ODPADE

Območna revija otroških in mladinski pevskih zborov Šaleške doline

V skladu z navodili Ministrstva za kulturo in navodili in Odredbo o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah v javnih prostorih, ki jo je v soboto, 7. marca 2020 podpisal minister za zdravje, vam sporočamo, da OBMOČNO REVIJO OTROŠKIH IN MLADINSKIH PEVSKIH ZBOROV – POZDRAV POMALDI 2020, planirano za četrtek, 12. in petek, 13. marca 2020, ODPOVEDUJEMO.

Vsi, ki ste vstopnice že kupili, lahko le te vrnete na blagajni Festivala Velenje, kjer boste dobili povrnjen denar.

Tradicionalna revija, na kateri se predstavijo otroški in mladinski pevski zbori, ki delujejo v Šaleški dolini. 


12. 3. 2020 ob 17.00

Uporabni kipci

Kreativna delavnica

Po vzoru del z razstave bomo ustvarjali dekorativne in uporabne kipce v glini. Kipec je lahko tudi držalo za svinčnik, obtežilnik za papir ali kaj drugega …

Delavnico bo vodila akad. slik. Uršula Skornšek.

Galerija Velenje
Prost vstop


12. 3. 2020 ob 18.00

Pogovor: Več kot tujciPogovor: Več kot tujci

Tuje je, kar ni domače. Tuji so priseljenci domačinom. Tuji so domačini priseljencem. A preden so med sabo tujci, so drugim otroci, starši, bratje in sestre, prijatelji, sošolci, sodelavci. Prodajalci v ulični trgovinici, člani nogometne ekipe, učitelji, zdravniki. Avtorji popularne pesmi, mehaniki, kuharji, kmetje. Šele potem Slovenci, Hrvati, Bosanci, Srbi, Albanci. Tujci, priseljenci, migranti? Ljudje, ki si ustvarjajo dom. Vendar ne tam, kjer živijo, pač pa s tistimi, s katerimi živijo. Živimo pa vsi drug z drugim. Gostje: Admira Robin, Mersad Dervišević in Sadmir Hasanić.

eMCe plac
Prost vstop


12. 3. 2020 ob 19.19

ODPOVEDANO - Jože Možina: Slovenski razkol: okupacija, revolucija in začetki protirevolucionarnega upora

ODPOVEDANO.

Jože Možina odstre drugo, doslej zamolčano plat zadnje svetovne vojne na slovenskih tleh in razkriva razloge in krivdo za slovenski narodni razkol, ki nas razdvaja še danes. Gre za doktorsko študijo, za katero je dr. Možina skozi raziskave zbiral gradivo iz arhivov in pričevanj, ki doslej še ni bilo objavljeno in ki zgodovino druge svetovne vojne na Slovenskem v marsičem piše na novo. Z avtorjem se bo pogovarjala mag. Alenka Gortan.


12. 3. 2020 od 7.00 do 15.00

Krvodajalska akcija

Krvodajalska akcija za potrebe Zavoda za transfuzijsko medicino R Slovenije.

Restavracija Pod Jakcem (Gorenje)
Prost vstop


12. 3. 2020 od 13.00 do 20.00

Središče mladih in otrok: pomoč pri učenju in šolskih dejavnostih, delavnice, popoldansko varstvo osnovnošolskih otrok

Vsak teden od ponedeljka do četrtka: pomoč pri učenju in domačih nalogah, interaktivne igre, kuharske, glasbene, ustvarjalne delavnice, družabne in športne igre, drsanje! Novost: po dogovoru ponujamo brezplačno varstvo osnovnošolskih otrok. Ponedeljek: kuharska delavnica, družabne in športne igre, torek: mala borilncia, igranje družabnih iger, sreda: ustvarjalne delavnice, športni turnirji, četrtek: drsanje.

Prost vstop


9. 3 . - 30. 5. 2020

Razstava učencev Osnovne šole Šalek

Predstavljajo se učenci Osnovne šole Šalek s svojimi likovnimi deli pod mentorstvom prof. Borisa Oblišarja. 

Knjižnica Velenje (mladinska soba)
Prost vstop


9. 3 . - 9. 4. 2020

Razstava Dvorec Gutenbuchel

V Ravnah pri Šoštanju stoji čudovit dvorec Gutenbuchel. Lastniki tega dvorca so se zelo hitro menjali, pomembnejši med njimi pa so bili Woschnaggi, ki so stavbo prezidali in ji dali današnjo podobo. Posebno vrednost daje stavbi lep park z mnogimi okrasnimi elementi. Avtorica razstave je Andreja Jurkovnik, v sodelovanju z arhitektko Matejo Kumer. Razstava bo na ogled od 9.3. do 9. 4. 2020.

Knjižnica Velenje (domoznansko razstavišče)
Prost vstop


6. 3 . - 6. 4. 2020

Metka Kavčič, Simulakrum tradicije

razstava

Metka Kavčič se je rodila leta 1960 v Mariboru. Njeno otroštvo je bilo popolnoma prepleteno z umetnostjo, saj je bil njen oče Maks Kavčič slikar. Po študiju likovne vzgoje na Pedagoški fakulteti v Mariboru se je vpisala na oddelek za kiparstvo Akademije za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je leta 1987 diplomirala pri profesorju Slavku Tihcu. Specialko za konservatorstvo in restavratorstvo je leta 1990 zaključila pri profesorju Francu Kokalju na isti ustanovi. Leta 1998 se je strokovno izpopolnjevala na École Nationale Supérieure des Beaux-Arts v Parizu. Od leta 2000 dela kot samostojna ustvarjalka na področju kulture v Mariboru.

V njenem dvajsetletnem umetniškem delovanju se je zvrstilo precejšnje število nizajočih in dopolnjujočih se ciklusov. Na aktualni razstavi bodo predstavljeni zadnji štirje, ki kiparko pregledno in celostno prezentirajo.

Galerija Velenje
Prost vstop


6. 3. - 27. 3. 2020

Razvajaj se v mestu – večdnevni promocijski dogodek

Mestna občina Velenje želi z raznolikimi dejavnostmi v mestno središče privabiti čim več občanov in obiskovalcev. Projekt Razvajaj se v mestu ob mednarodnem dnevu žena pripravljamo že šedmo leto zapored. K sodelovanju smo povabili lokale v mestnem središču, ki bodo v času od 6. do 27. marca pripravili posebno ponudbo za žene.

mestno središče
Prost vstop


2. 3. - 28. 3. 2020

Razstava Šaleške vrtnice

Avtorica Agata Šumnik Zgonec »vrtnice« še posebej namenja vsem dekletom, materam in ženam.

Knjižnica Velenje (sončna stena)
Prost vstop


1. 3. - 31. 3. 2020

Razstava Bralec meseca

Bralec meseca marca je David Vidmar Čeru.

Avtorica razstave je Stanka Ledinek.

Knjižnica Velenje (steklena dvojčka)
Prost vstop


1. 3. 2020 - 15. 3. 2021

Razstava Korenine naše prihodnosti

Fotografije nam predstavljajo vélike ljudi zavidljive starosti, ki s svojo aktivnostjo in delom bogatijo ne le sebe, temveč celotno družbo. Ideja Petra Greiner, foto Rene Gomolj,grafika Anja Tomanič.

Knjižnica Velenje (osrednje razstavišče)
Prost vstop


1. 3. - 31. 3. 2020

Razstava Pisani živalski svet (reprodukcije del Jelke Reichman)

Tokratno razstavo so otroci Vrtca Velenje pripravili v čast in poklon največji slovenski otroški ilustratorki Jelki Reichman ob njenem življenjskem jubileju.

Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
Prost vstop


2. 3. - 28. 3. 2020

Razstava Šaleške vrtnice

Avtorica Agata Šumnik Zgonec »vrtnice« še posebej namenja vsem dekletom, materam in ženam.

Knjižnica Velenje (sončna stena)
Prost vstop


8. 2 . - 31. 8. 2020

Naslikaj mi zgodbo

Ob vsaki dobri zgodbi se v nas narišejo slike pokrajine, osebe, ki v njih nastopajo, celotno vzdušje ... Vsaka zgodba ima toliko podob, kolikor ima bralcev. Naš natečaj vas postavlja pred izziv - s fotografijo nam pokažite, kako ste doživeli in videli zgodbo iz romana, pesmi, pravljice …

Vaše fotografije zbiramo od 8. 2. do 31. 8. 2020. Dodan naj bo naslov zgodbe, ki vas je navdahnila. Sodelujete lahko z največ dvema izdelkoma. Komisija bo izbrala devet najboljših fotografij, ki bodo razstavljene na našem osrednjem razstavišču, avtorji le-teh pa bodo dobili simbolično nagrado. Fotografije pošljite na e-mail: stanka.ledinek@vel.sik.si.

Boste sprejeli izziv?

Knjižnica Velenje (Knjižnica Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki)
Prost vstop

Komentiraj