Bliža se Evropski teden mobilnosti: Dan brez avtomobila

Mestna občina Velenje bo tudi letos organizirala celodnevno dogajanje v sodelovanju z številnimi velenjskimi društvi in drugimi organizacijami, ki bo v dopoldanskem delu zaznamovano s programom predvsem za vrtčevske in osnovnošolske otroke. V popoldanskem času se bo Rudarska cesta spremenila v park, ki bo primeren za posedanje v senci dreves, branje knjig iz naše knjižnice, ob pijači in hrani se boste lahko počutili kot na pikniku sredi mesta. »V parku« na Rudarski cesti se bodo odvile številne delavnice.

Rudarska cesta bo zaradi prireditve »Dan brez avtomobila« 21. septembra zaprta od 7. do 18. ure. Prosimo za razumevanje!


Program

21. september 2018, 8.30–18.00

DOPOLDANSKI PROGRAM

Glasba, pozdrav Pike Nogavičke, duatlon, kolesarski poligon, delavnica Pejd na skejt, prometni poligon za vrtčevske otroke, lutkovne predstave, nogomet, badminton, simulator varne vožnje, Lokalc na ogled, knjižnica v električnem vozilu, likovne delavnice osnovnošolcev ter predstavitev EU projektov KSSENE.

POPOLDANSKI PROGRAM

Park na Rudarski cesti s klopmi, ležalniki, drevesi, travo, grmovnicami in senčniki, gostinska ponudba, glasba, registracije v Bicy sistem, slikarska delavnica, funkcionalni trening, razgibavanje starejših, poligon dostopnosti v prostoru, badminton, simulator varne vožnje, Lokalc na ogled, CPU knjižnica, delavnica Pejd na skejt.

''POJDIMO PO MESTU DRUGAČE, PUSTIMO AVTOMOBILA DOMA!''


Prireditve ob Evropskem tednu mobilnosti organizira Mestna občina Velenje v sodelovanju z Zavodom Energetska agencija za Savinjsko, Šaleško in Koroško KSSENA, Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Združenjem šoferjev in avtomehanikov Velenje, Vrtcem Velenje, Šolskim centrom Velenje, Športno zvezo Velenje, Festivalom Velenje, Zavodom za turizem Šaleške doline, Triatlon klubom Velenje, Centrom ponovne uporabe Velenje, Društvom šaleških likovnikov, Društvom DUŠA, Burger Kapijo, Vrtnarstvom Sadika, Galerijo Velenje, Večgeneracijskim centrom Planet generacij, Zdravstvenim domom Velenje, Šolo zdravja Velenje, Društvom paraplegikov JZ Štajerske, Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Celje in velenjskimi osnovnimi šolami.

Komentiraj