ODPOVEDANO: Aktivnosti MZPM Velenje ob tednu otroka

Danes, 5. oktobra se je pričel Teden otroka, letos na temo odgovor je pogovor. V letošnjem letu se Teden otroka povezuje s TOM telefonom, ki praznuje 30 let. Odgovor je pogovor je tako tema, ki združuje praznovanje obletnice TOM telefona in Teden otroka.

V tem tednu bodo zveze in društva prijateljev mladine po Sloveniji organizirala različne prostočasne in razvedrilne programe za otroke. Tako tudi v Velenju.

Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje že v torek, 6. oktobra, ob 17. uri pripravlja ustvarjalno delavnico za otroke in starše - Torkovo peto za naslovom Poletimo v vesolje. Več informacij TUKAJ.

Sobotni dogodki so odpovedani!

V soboto, 10. oktobra 2020, ob 9.30, pa pripravljajo voden ogled Sončnega parka za družine. S pomočjo gozdarja Dušana Jagra boste spoznali Sončni park in zanimive, tudi zelo redke drevesne vrste v njem. Najprej boste udeleženci priblično 1 uro dolgega ogleda izvedeli več o zgodovini parka, ogledali si boste domače in tuje drevesne vrste v njem (eksote), izvedeli številne zanimivosti drevesnih vrst (najvišje, najdebelejše, najpogostejše drevo Sončnega parka). Spoznali bodo tudi gozdarske pripomočke za popis dreves (višinomer, premerka - debelomer) in se preizkusili v merjenju višine dreves in debeline debel. 

Gozdar bo udeležencem predstavil tudi pravilno nego drevenih vrst, popis stanja vitalnosi dreves, izvedeli boste kdaj postane drevo nevarno za okolico in obiskovalce parka.

Ogled bo mogoč le po obvezni predhodni prijavi po e-pošti mzpm.velenje@vilarozle.si do zasedbe prostih mest.

Prav tako v soboto pa bo ob 11. uri potekala predstava Knedl: HRANA = ZDRAVILO.

Knedl je šaljiva in poučna gledaška igra s chefom Danilom Ivanušo, ki govori o pomenu zdrave prehane in čarobnosti kuhanja. Predstava je namenjena predvsem otrok, brez dvoma pa je zanimiva tudi za odrasle. Knedl je dobrodušen kuhar, ki iz preprostega dejanja, kot je kuhanje, naredi take čire čare, da je veselje! Poje, pleše, kuha in čara. Igra se s škratom Bobkom, premaguje velikane, potuje s hrano po telesu in na splošno počne zanimive in hecne reči.

Komentiraj