Zagorelo v savni v Termah Zreče #foto

Včeraj okoli 22. ure je zagorelo v finski savni v Termah Zreče. Gasilci PGD Zreče, Gorenje pri Zrečah in Stranice so zavarovali kraj dogodka nato pa zaradi zaklenjenih vrat vstopili s silo. Zaradi močne zadimljenosti so naredili odprtino za prezračevanje in pričeli s pregledom s termovizijsko kamero ter pogasili požar v lesenem stropu nad savno. 

Izvedli so tudi evakuacijo zdravstvenega dela, kjer je bilo 14 težje pokretnih bolnikov. Bolniki so bili prestavljeni iz rehabilitacijskega dela v sobe hotela na varno. Ob pojavu požara v Savna vasi Term Zreče so nekaj zdraviliških gostov sicer preventivno premestili v drug hotel zaradi vetra, ki je nosil dim proti najbližjemu namestitvenemu objektu.

Zagorelo je izven delovnega časa termalnega kompleksa, tako da v njem ni bilo ne gostov ne zaposlenih. Tudi sicer je Savna vas v teh dneh zaprta.

Policisti in kriminalisti so danes nadaljevali z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ter ugotovili, da je do požara prišlo zaradi napake oziroma najverjetneje stika na električni napeljavi. Pri požaru je nastala materialna škoda okoli 20.000 evrov. 

O požaru bodo policisti obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Foto: PGD Zreče

Komentiraj