Velenjski policisti v zadnjem tednu zasegli več konoplje, ekstazija in amfetaminov

Velenjski policisti so minuli vikend na javni prireditvi v Velenju opravili devet zasegov prepovedanih drog. Pri eni osebi in sicer 31-letnemu Velenjčanu, za katerega so sumili, da je drogo prodal ostalim, so našli več zavojev amfetaminov in okoli 100 tabletk ekstazija.

31-letnika so pridržali in v nadaljevanju pri njemu opravili hišno preiskavo. Pri hišni preiskavi so našli še 60 tabletk ekstazija, merice, tehtnice ter več ostalih stvari, ki jih je uporabljal pri prodaji prepovednih drog.

31-letnika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po členu 186/1 KZ-1/b,

Včeraj so velenjski policisti v sodelovanju z vodniki službenih psov opravili hišno preiskavo na območju Šoštanja pri 36-letnemu moškemu in dve hišni preiskavi na območju Ljubnega pri Savinji pri 56-letni ženski.

Pri 36-letniku so našli manjšo količino posušene konoplje.

56-letnici so zasegli okoli 7 kilogramov posušenih delcev konoplje, 82 manjših sadik konoplje ter 105 sadik konoplje različnih velikosti. Zasegli so ji tudi dva šotora prirejena za gojenje konoplje na podstrešju ene od hiš. Šotora sta bila opremljena z lučmi, ventilatorji, vlagomeri, transformatorji in ostalo opremo potrebno za gojenje konoplje.

Oba bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po členu 186/1 KZ-1/b.

Foto: PU Celje

Komentiraj