PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 30. april 2018

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo pripravil policist Aleksander Levpušček.

PROMETNA VARNOST:

V SREDO okoli 14.00 ure smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila v bližini Pizzerije Kajuh v Šoštanju. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Ena oseba je utrpela lažje telesne poškodbe.

JAVNI RED IN MIR: 

V SREDO ob 11.00 uri smo posredovali na naslovu Kidričeve ceste št. 57a, kjer nas je občanka obvestila, da jo je napadla soseda in ozmerjala brez razloga. Kršiteljici smo izdali obvestilo kršiteljici, da se izjavi o prekršku , napisali pa bomo odločbo o prekršku zaradi nespodobnega vedenja na javnem kraju.

V SREDO zvečer smo posredovali na naslovu Vojkove ceste št. 12 a, kjer je prišlo do spora med sosedoma pri kupčiji za mobilni telefon, kateri pa je dan po nakupu prenehal delovati. Kupec je prodajalca vprašal kaj je narobe s telefonom ta pa je odreagiral tako, da je vanj vrgel smeti in mu dejal, da ga bo udaril. Njegovo obnašanje smo kaznovali z odločbo o prekršku.

V ČETRTEK okoli 19.00 ure nas je oškodovanka in žrtev obvestila, da je njen bivši partner kršil prepoved približevanja. Na bencinskem servisu Petrol je namreč pristopil do njenega vozila in ji potrkal na steklo ter z gesto pokazal, da bi moral njun otrok že spati. Zoper kršitelja sledi odločba o prekršku.

V PETEK ob 11.50 uri nas je občan iz Starega Velenja obvestil, da je vanj skočil pes in ga umazal. Psa se je tudi ustrašil saj ni bil privezan oz primerno zavarovan. Zbrali smo obvestila od lastnika psa in zanj sledi hitri postopek z odločbo o prekršku zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali. 

V NEDELJO smo nekaj čez polnoč intervenirali v večnamenskem domu v Vinski gori, kjer je potekala zasebna zabava. Glasna glasba je motila občane prav tako pa so jo zaznali policisti ob prihodu na kraj. Moten je bil nočni mir in počitek zato je bil kršitelji izdan plačilni nalog. 

KRIMINALITETA:

V ČETRTEK ob 14.00 uri nas je občan obvestil, da mu je nn storilec na tržnici Velenje v času, ko je nosil izdelke v kombi odtujil denarnico z dokumenti in gotovino. Za neznanim storilcem poizvedujemo.

V PETEK ob 10.30 se je na enoti zglasil občan, kateri je prijavil tatvino mobilnega aparata na Osnovni šoli Šoštanj. Za storilcem še poizvedujemo.

V SOBOTO ob 17.15 je na enoto prišla občanka iz Kardeljevega trga in prijavila moža, kateri že več let nad njo vrši psihično in fizično nasilje. Udeleženi so tudi otroci. V zvezi tega smo preverili vse okoliščine za Kaznivo dejanje Nasilja v družini, katere smo tudi potrdili. Izrečena mu je bila tudi prepoved približevanja.

V NEDELJO v popoldanskem času smo v Šoštanju obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je z neznanim predmetom poškodoval zadnji odbijač na parkiranem vozilu. V zvezi tega za storilcem še poizvedujemo.

Podobno kaznivo dejanje pa smo obravnavali še na enem parkirnem prostoru v Šoštanju, kjer je prav tako nastala gmotna škoda na vozilu. 

V nedeljo zjutraj smo obravnavali kaznivo dejanje tatvine okrasne maske okoli meglenk na vozilu, ki je bilo parkirano v Šaleku. Za storilcem poizvedujemo

Komentiraj