PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 29. junij 2020

Bioshoper Oglas
Bioshoper Oglas

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V petek ob 21.30 uri so naši policisti obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila v kraju Podkraj pri Velenju. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika v nadaljevanju pa je bila ugotovljena še prisotnost alkohola pri povzročitelju veliko nad dovoljeno mejo in pa vožnja brez vozniškega dovoljenja. 

Ob 23.40 uri istega dne smo ukrepali še zoper lastnika osebnega avtomobila, kateri je v bližini Telemacha pustil vozilo v prostem teku in se je zapeljalo na vozišče in tam obstalo ter oviralo promet. Izdan mu bo plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR:

Ob 23. uri v soboto zvečer so naši policisti občanu zasegli prepovedane substance marihuano. Po analizi bomo zanj podali odločbo o prekršku.

Obravnavanih je bilo tudi nekaj primerov prijav glasne glasbe zabav na domovih, kjer smo v večini primerov izrekli opozorilo v smislu prenehanja motenja nočnega miru in počitka kar so občani upoštevali.

KRIMINALITETA:

V čertrtek okoli 10. ure smo na Osnovni šoli Gorica obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je odlomil ključavnico obešanko in na ta način vstopil v notranjost ograjenega prostora, kjer pa druge materialne škode ali tatvine ni povzročil.

V četrtek popoldan smo posredovali v trgovini TUŠ, kjer je bil s strani varnostnika zaloten občan, kateri je izvršil tatvino dveh limon in petih kosov krompirja. Trgovina je zanj zahtevala kazenski pregon mi pa bomo zoper njega podali kazensko ovadbo.

V petek ob 10. uri smo obravnavali kaznivo dejanje Zatajitve pri katerem je oškodovanka povedala, da je dne 10.06.2020 ob 13.56 uri na bankomatu Addico banke, na Šaleški cesti 19, dvignila 100 EUR. Denar je pozabila vzeti iz reže bankomata, ko se je čez čas vrnila nazaj denarja ni bilo. Neznanega storilca, ki si je denar prilastil bomo skušali izslediti.

V petek zvečer smo obravnavali tatvino iz vozila v Šoštanju, kjer je neznani storilec iz vozila odtujil več eur gotovine in sončna očala Ray Ban. Za storilcem poizvedujemo.

V soboto okoli poldneva smo posredovali v zavetišču za brezdomce, Hiša v Velenju, kjer je eden izmed nastanjenih udaril drugega in lažje telesno poškodoval. Zbrali smo obvestila in zoper osumljenega podamo kazensko ovadbo za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe.

Komentiraj