PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 27. julij 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V sredo ob 11.00 uri so policisti v Šmartnem ob Paki prometu ustavili voznika kolesa z motorjem, kateri ni posedoval vozniškega dovoljenja. Kolo z motorjem so mu zasegli zanj pa bomo uvedli prekrškovni postopek.

V petek zjutraj smo v Šoštanju obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom. Povzročiteljica, je po trčenju v parkirano vozilo, s kraja odpeljala, kasneje pa smo jo izsledili in ji izdali plačilni nalog za nepravilnega premika z vozilom in pobega s kraja prometne nesreče.

JAVNI RED IN MIR:

V petek ob 22. uri nas je poklical varovanec Zavetišča Hiša in povedal, da ga je napadel sostanovalec in udaril. Na kraju smo zbrali obvestila in kršitelja oglobili za kršitev javnega reda in miru.

V soboto okoli 14. ure nas je varnostnik iz trgovine Interspar na Selu obvestil, da ima v postopku osebo, ki ne upošteva njegovih ukrepov. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta varnostnika želela opraviti postopek z osebo, za katero sta sumila, da je izvršila tatvino v trgovini. Policisti bodo izvedli prekrškovni postopek po Zakonu o zasebnem varovanju.

V soboto ob 20. uri je na enoto prišel občan in povedal, da je bil na pohodu na Radojč, kjer ga je napadel in ugriznil neznani pes. Utrpel je lažjo telesno poškodbo. 

V ponedeljek zjutraj nas je občanka iz Prisojne ulice obvestila, da jo je verbalno napadla in zmerjala soseda. Do prepira je prišlo zaradi pranja vozila. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

V ponedeljek v poznih večernih urah nas je občanka obvestila, da sta se sprla s partnerjem in jo je napadel. Pri prepiru jo je prijel za roke in odrinil. Do prepira je prišlo zaradi ugovarjanja. Po zbranih obvestilih je bila zaznana kršitev javnega reda in miru. Zoper kršitelja bomo uvedli prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

V sredo ob 12. uri smo bili obveščeni, da je neznani storilec na stadionu ob jezeru z neznanim predmetom zlomil ključavnico obešanko in tako prišel v notranjost prostora. Tam je odtujil nahrbtno kosilnico Stihl, model 460TC, v vrednosti 1.027 eur. Za storilcem poizvedujemo.

V četrtek okoli 17.30 ure smo obravnavali kaznivo dejanje Nasilje v družini v okolici Velenja. Tam se je sin znesel nad materjo. Policisti so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zanj bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanja Nasilja v družini.

V petek popoldan je na Operativno komunikacijski center Celje poklicala delavka trgovine Spar in povedala, da je pred blagajno trgovine Spar na Kidričeva 2b, Velenje prišel neznan moški, ki trdi, da je bil pretepen pred trgovino. Na kraju smo opravili razgovor z njim in ugotovili, da ga je dejansko napadel neznanec in udaril v obraz. Za storilcem še poizvedujemo.

V petek zvečer je na Policijsko postajo Velenje poklical občan iz Šoštanja in povedal, da mu v stanovanje iz sosedovega stanovanja teče voda in povzroča škodo. Na kraju so policisti ugotovili, da dejansko iz zgornjega stanovanja teče voda v oškodovančeve prostore. Policisti so nato obiskali zgornjega soseda in pri tem ugotovili, da je ta v kopalni kadi namakal oblačila, pri tem pa je pustil, da je voda tekla preko kadi po tleh. Zoper njega sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari.

V soboto popoldan smo bili obveščeni o nasilju v družini v Velenju med izven zakonskima partnerjema. Ugotovljeno je bilo, da je moški prišel domov in partnerico najprej verbalno napadel kasneje pa še udaril. Izrečen mu je bil ukrep prepovedi približevanja, zanj pa bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilja v družini, saj so se podobna dejanja dogajala že v preteklosti.

V nedeljo je na PP Velenje prišel občan in povedal da so mu tekom dneva, ko je šel lovit ribe na Šoštanjsko jezero, odtujili registrsko tablico z lahkega priklopnika za vleko čolna. Za storilcem še poizvedujemo.

V ponedeljek nas je občan obvestil, da mu je neznanec izpred bloka odtujil nezaklenjena kolo znamke Lombardo srebrne barve v vrednosti 350 eur. Za storilcem poizvedujemo.

V Topolšici je bil cca 14 dni nazaj najden mobilni aparat znamke Huawei vijolične barve v usnjenem ovitku na pregib. V kolikor ga kdo pogreša se nahaja na Policijski postaji Velenje. 

Komentiraj