PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 27. julij 2020

Bioshoper Oglas
Bioshoper Oglas

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V sredo okoli 17. ure smo obravnavali prometno nesrečo na relaciji Velenje-Bevče, kjer je voznica zapeljala z vozišča. Opravljen je bil ogled pri katerem je bilo ugotovljeno, da je vozila pod vplivom alkohola. Ni se strnjala z rezultatom alkotesta zato ji je bil odrejen strokovni pregled odvzema krvi kar je prav tako odklonila. Zanjo bomo podali obdolžilni predlog. 

V nedeljo ob 16. uri smo obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, ki se je pripetila na Koroški cesti v Šoštanju. Udeležena sta bila kolesar in voznik osebnega avtomobila. Ugotavljamo še okoliščine prometne nesreče saj je kolesar utrpel hude telesne poškodbe. 

JAVNI RED IN MIR:

V sredo ob 13.30 uri smo obravnavali kršitev javnega reda in miru na Šlandrovi cesti v Šoštanju. Tam je brat za roko prijel sestro in jo potisnil v kuhinjski element. Telesnih poškodb ni utrpela. Zanj bomo podali kazensko ovadbo za KD Lahke telesne poškodbe.

V četrtek zvečer smo posredovali v lokalu Ippon v Šoštanju, kjer je gost lokala kršil javni red in mir s tem, da je v lokalu razmetaval stole in zagrozil natakarici, ker ga ni postregla. Pogoje za prekrškovni postopek kršitelja še ugotavljamo. 

V soboto zvečer smo ukrepali v Lokovici, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in miru v družini. Partner je prišel domov vinjen s čimer se njegova partnerica ni strinjala in ga zaradi tega oklofutala in brcnila v rit. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog. 

V ponedeljek ob eni uri ponoči smo ukrepali na naslovu Zidanškove ceste, kjer je bilo ugotovljeno, da je mladoletnica pod vplivom alkohola doma razgrajala in vpila nad starši. Ni se umirila niti ob našem prihodu. Odrejeno ji je bilo pridržanje do streznitve. Zanjo bomo podali obdolžilni predlog. 

V nedeljo zvečer je naša patrulja občanu pri postopku zasegla kovinski boxer rumene barve, prirejen za napad in delno pokajen ročno zvit cigaret za katerega smo sumili, da je prepovedana droga marihuana. Kovinski Boxer in zvita cigareta sta bila zasežena, zvita cigareta bo poslana v analizo. V primeru, da je snov prepovedana droga sledi prekrškovni postopek. Za posedovanje boxerja sledi prekrškovni postopek po Zakonu o orožju.

KRIMINALITETA:

V sredo zvečer smo na Šercerjevi cesti obravnavali kaznivo dejanje Nasilja v družini. Tam partner svoje partnerice ni spustil iz stanovanja ta pa mu je razbila računalnik in izrekla grožnje. Z zbiranjem obvestil smo ugotovili, da psihično nasilje tam traja že dlje časa družina pa je bila predhodno že obravnavana. Osumljeni smo izrekli ukrep prepovedi približevanja, zanjo pa bomo podali kazensko ovadbo za KD Nasilja v družini. 

V četrtek smo obravnavali kaznivo dejanje izsiljevanja. Občan je naznanil, da je preko messengerja vzpostavil stik z uporabnikom aplikacije. Ta oseba ga sedaj izsiljuje. Po ugotovitvi vseh okoliščin bomo zoper osumljeno podali kazensko ovadbo za izsiljevanje. 

V četrtek zvečer smo obravnavali še eno nasilje v družini na Kidričevi cesti v Velenju. Ugotovljeno je bilo, da je partner pretepel svojo partnerico kar je bilo razvidno tudi iz modric po rokah in trebuhu. V razgovoru z njo je bilo ugotovljeno, da ta primer ni bil prvič. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilja v družini izrečen pa mu je bil tudi ukrep prepovedi približevanja. 

V petek okoli 11. ure nas je varnostnik iz trgovine Interspar obvestil, da je pri tatvini zalotil občana, kateri je odtujil meso v vrednosti 59,34 eura. Kasneje je bilo ugotovljeno, da je bil omenjeni preko videonadzornega sistema pri tatvini zadokumentiran v podobnih tatvinah še 31-krat v času zadnjega leta in pol. Trgovina bo zanj zahtevala kazenski pregon za kazniva dejanje Tatvin. 

V petek okoli pol enajste ure zvečer smo prejeli obvestilo oškodovanca v Šoštanju, da je bil pretepen s strani znane osebe. Znanec ga je napadel pred lokalom pri Mercatorju v Šoštanju. Utrpel je lažje telesne poškodbe. Zoper osumljenca bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Lahke telsne poškodbe.

Komentiraj