PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 26. oktober 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V petek zjutraj smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila v garažnih prostorih Mercator centra v Velenju. Neznani voznik je trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Za pobeglim voznikom še poizvedujemo.

V petek zvečer smo v prometu ustavili voznika, kateri ni posedoval vozniškega dovoljenja. Zasegli smo mu vozilo in zanj sledi obdolžilni predlog. 

JAVNI RED IN MIR:

V četrtek smo po obvestilu delavca Aktive, ki je opravljal delo, intervenirali na pošti Velenje. Stranka se je tam do delavcev vedla nedostojno. Zbrali smo obvestila zaposlenih in bomo zoper kršitelja uvedli prekrškovni postopek. 

V četrtek zvečer smo obravnavali kršitev JRM in sicer se je gost v lokalu Kings pub želel pretepati z gosti. Nedostojno se je vedel do natakarice prav tako ni želel poravnati računa. Naknadno mu bomo izdali plačilni nalog. 

V soboto popoldan smo na podlagi prijave skrbne občanke skupaj z gasilci in reševalno ekipo nujne pomoči ZD Velenje vstopili v stanovanje, kjer je bila obnemogla 80 letnica. Nudena ji je bila zdravniška pomoč, nato je bila odpeljana v bolnišnico.

V soboto ob 22.30 uri smo posredovali na naslovu Tomšičeve ceste. Tam je eden od stanovalcev predvajal glasno glasbo. Sosed, ki je bil moten pri nočnem počitku je dobronamerno odšel na vhodna vrata od koder je bila predvajana glasba, da kršitelje obvesti. Občan v tem stanovanju pa je proti njemu začel kriliti z rokami in se vesti na drzen in nasilen način. Tudi ob prihodu policistov je nadaljeval s kršitvijo. Zoper njega so bila uporabljena prisilna sredstva in odrejeno pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog z več očitanimi prekrški s področja Varstva javnega reda in miru.

V nedeljo ob 10. uri zjutraj je na enoto prišel mlajši občan, kateri je povedal, da ga je ponoči v lokalu eMCe napadel in udaril znanec. Zbrana so bila obvestila in ugotovljeno kdo je osumljeni. Zanj bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe. 

KRIMINALITETA:

V četrtek zvečer se je na enoti oglasil občan, kateri je povedal, da mu je neznanec v času zadnjih dni odtujil kolo znamke Flash Black iz hodnika stanovanjskega objekta. Oškodoval ga je za okoli 220 evrov. Za storilcem še poizvedujemo. 

V četrtek zvečer smo obravnavali dve kaznivi dejanji Lahke telesne poškodbe. Znanca sta ste pred stanovanjskim blokom na Gorici srečala in se sprla pri čemer je eden drugega obrcal medtem, ko je drugi segel po nevarnem orodju kladivu in ga z njim udaril v predel glave. Oba sta utrpela lahke telesne poškodbe. Zoper oba bomo podali kazensko ovadbo.

V četrtek zvečer smo obravnavali še kaznivo dejanje Nasilja v družini. Ugotovljeno je bilo, da naj bi hči v zadnjih enajstih letih izvajala psihično in fizično nasilje nad svojo materjo. Tega dne jo je prijela za ramena in udarila v predel obraza. Osumljeni smo izrekli prepoved približevanja in bomo zanjo podali kazensko ovadbo za KD Nasilja v družini.

V nedeljo proti večeru je na enoto prišel občan in naznanil tatvino denarnice. Neznanec mu je popoldan v Tresimirjevem parku v Šoštanju na otroškem igrišču odtujil denarnico, katero je odložil na klop. Za neznanim storilcem poizvedujemo.

V ponedeljek ob 11.30 uri smo obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari pri katerem je neznanec pri Rdeči dvorani popisal steno in mize. Na steno je narisal kljukaste križe. Za neznanim storilcem poizvedujemo.

Komentiraj