PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 24. april 2018

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo pripravil policist Roman Pavič.

PROMETNA VARNOST:

SREDA
V Ravnah smo vozniku osebnega avtomobila zasegli vozilo, saj ni imel ustrezne kategorije. 

Popoldne pa smo na Prešernovi cesti obravnavali prometni nesrečo s telesnimi poškodbami z udeležbo peške. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je peška cesto prečkala izven prehoda za pešce, kakor tudi da voznik ni prilagodil hitrosti svojega vozila, ko se je približeval prehodu za pešce. Peška je pri tem utrpela hudo telesno poškodbo. Zadevo bomo s kazensko ovadbo odstopili na sodišče. 

ČETRTEK
Dopoldne smo na parkirišču na Tomšičevi cesti obravnavali PN z materialno škodo, kjer smo povzročitelju izdali plačilni nalog zaradi nepravilnega premika.

Popoldne smo na parkirišču v Topolšici obravnavali PN s pobegom. Pri zbiranju obvestil in ogledu kraja pa smo ugotovili povzročitelja, kateremu bomo izdali plačilni nalog (nepravilni premik in pobeg s kraja PN).

PETEK
Zvečer smo pri Lekarni Velenje obravnavali PN, kjer je povzročitelj zaradi nepravilnega premika trčil v drugo vozilo, ter bil pri tem še pod vplivom alkohola. Svoje dejanje bo moral zagovarjati na sodišču. 

SOBOTA
Okoli poldneva smo na Kidričevi cesti obravnavali PN z MŠ, vzrok prometne nesreče pa je bil nepravilni premik. 

Tekom tedna pa smo obravnavali več PN z MŠ, kjer pa smo izdali obvestila o odstopu od ogleda.

JAVNI RED IN MIR:

PONEDELJEK
Dopoldne smo na Kidričevi cesti obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je stranka razbijala po vratih zaradi prevelikega zneska na položnici. Sledi ustrezen ukrep.

ČETRTEK
Popoldan smo v Malem vrhu obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je občan napadel soseda. Kršitelju smo izdali tudi plačilni nalog. 

PETEK
Dopoldne smo na Gorici obravnavali kršitev, kjer je znani kršitelj nadlegoval občanko in napadel tudi poštarja. Izdali smo mu plačilni nalog. 

Zvečer smo v Ravnah obravnavali spor med najemojemalcem in lastnikom stanovanja, pri čemer smo kršitelju izdali plačilni nalog saj naj bi oškodovanca brcnil v mednožje. 

SOBOTA
Zgodaj zjutraj smo na prireditvi v Vinski gori obravnavali kršitev dveh oseb, katera sta se hotela pretepati z varnostniki. Zoper oba sledi ustrezen ukrep. 

Pozno popoldan smo v Florjanu obravnavali kršitev, kjer sta se soseda sprla zaradi meje. Kršitelju smo izrekli opozorilo.

Ponoči smo obravnavali dve kršitvi z glasno glasbo in sicer v Vinski gori in na Kardeljevem trgu, kjer pa smo obema kršiteljema izrekli opozorilo. 

KRIMINALITETA:

PONEDELJEK    
Na gorici smo obravnavali tatvino, kjer je NN iz odklenjenih prostorov objekta odtujil več kosov orodja, akumulator in 3 akustične kitare.

Dopoldne smo obravnavali vlom v klet na Šercerjevi cesti, kjer je NN odtujil smuči in BMX kolo. 

TOREK
Zjutraj smo na Koroški cesti obravnavali vlom v lokal, kjer pa je NN ni odtujil ničesar. 

PETEK 
Zvečer smo obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari, kjer naj bi sosed z zračno puško ustrelil psa in ga pri tem telesno poškodoval. V tej zadevi še zbiramo obvestila in bomo podali kazensko ovadbo. 

NEDELJA
Popoldne je občan na območju Zavodenj našel ročno bombo. Patrulja je kraj zavarovala, za bombo pa so poskrbeli strokovnjaki. 
Ob tem bi opozoril občane, da v kolikor najdejo podobne stvari, naj se teh stvari ne dotikajo in nemudoma o tem obvestijo policijo na št. 113 oz. št. 112.

NAJDENI PREDMETI

V torek zvečer je občan na bankomatu A-banke v Intersparu Šalek našel 50,00 EUR. Lastnik lahko pozabljen denar prevzame na PP Velenje.

Še vedno veljajo vsi nasveti, ki vam jih dajemo vsak teden znova in znova. Ne uporabljajte telefona med vožnjo, ne vozite pod vplivom alkohola, ne vozite prehitro, uporabljajte varnostni pas in ne bodite nasilni do drugih. Pa srečno.

Komentiraj