PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 24. marec 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Zoran Stojko Krevzel.


PROMET:

Prometna varnost v preteklem tednu je bila zavidljiva. Beležili smo dve prometni nezgodi z materialno škodo.


JAVNI RED IN MIR:

TOREK

Glede ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa smo bili obveščeni o združevanjih na več krajih na območju Velenja. Prijave smo preverjali, v primerih kršitev odloka smo o tem seznanjali zdravstveni inšpektorat. Kršitelji so, v vseh primerih, ukaze policistov, da spoštujejo odlok, to tudi upoštevali.

Obveščeni smo bili o pogrešanju otroka na območju Velenja. V zvezi izsleditve je bilo opravljenih več aktivnosti, pogrešani otrok je bil nato v sredo najden s strani občanke na območju Gaberk in predan staršem.

SREDA

Obveščeni smo bili o delovni nezgodi v Premogovniku Velenje. Ugotovili smo, da je do nezgode prišlo v jami premogovnika. Poškodovani rudar je bil prepeljan v bolnišnico, glede okoliščin pa še zbiramo obvestila.

PETEK

Na območju Občine Šmartno ob Paki smo bili obveščeni o dveh kršitvah razglašene velike požarne ogroženosti. V enem primeru smo kršitelju izdali plačilni nalog za drugo še zbiramo obvestila.


KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Smo bili obveščeni o pretepu v Lokovici, občina Šoštanj. Na kraju smo zbrali obvestila od udeležencev in ugotovili, da je prišlo do pretepa med sosedoma. Podani so bili elementi kaznivega dejanja nasilništva. Zadev bomo odstopili v reševanje Okrožnemu državnemu tožilstvu v Celju.

Na območju Velenja smo obravnaval še kaznivo dejanje grožnje. Po zaslišanju osumljenca bo podana kazenska ovadba na pristojno okrajno državno tožilstvo.

Na območju Topolšice smo obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilja v družini med bivšima partnerjema. Kršitelju smo izrekli ukrep prepovedi približevanja.

TOREK

V Šoštanju smo obravnavali poskus vloma v gostinski lokal. Neznanemu storilcu v lokal ni uspelo vstopiti. Za neznancem še zbiramo obvestila.

V Velenju, na Goriški cesti smo opravili ogleda kraja kaznivega dejanja vloma v dve kleti. Na kraju smo ugotovili, da je neznani storilec iz prve odtujil moško gorsko kolo znamke Nakamura, Element X15, modre barve v vrednosti 400 EUR in iz druge kolo znamke Leader fox, tip DAFT LADY, bele barve z živo roza prečnimi črtami v vrednosti 600 EUR.

Policisti ponovno opozarjamo, da v zadnjem času obravnavamo več kaznivih dejanj tatvin koles. Občanom svetujemo glede samozaščitnega ravnanja, da za svoja kolesa ustrezno poskrbijo:

  • da so kolesa pod ključem oz. zaklenjena
  • da svoje kolo fotografirajo,
  • da popiše številko okvirja oz. morebitne posebnosti na kolesu in
  • da shranijo dokumentacijo kolesa.

Saj če boste imeli čim več podatkov in morebitno fotografijo, bomo lažje tudi našli kolo oz. ob morebitni najdbi kolesa tudi lažje ugotovili lastnika kolesa. 

Glede na aktualno situacijo povezano s koronavirusom na območju Republike Slovenije se Policisti zahvaljujemo vsem, ki spoštujete navodila in ostajate doma ter tako ne ogrožate sebe in drugih. 

Ob tem tudi vse pozivamo, da za komunikacijo s policisti uporabijo telefon, ali elektronsko pošto.


Preberite tudi:
Policijsko poročilo: Prometna nesreča na relaciji Bevče - Vinska Gora. V Velenju se je skupina oseb družila v bližini bencinskega servisa.

Komentiraj