PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 21. september 2021

PROMET:

V ponedeljek smo tekom dneva obravnavali štiri prometne nesreče z materialno škodo. Dve prometni nesreči sta se pripetili na parkirnem prostoru s pobegom voznika. Za storilci še poizvedujemo.

V petek okoli pol šeste ure zjutraj smo obravnavali prometno nesrečo na Partizanski cesti v bližini Gorenja. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega razvrščanja vozila. Nastala je le materialna škoda. Povzročiteljico smo oglobili.

V soboto zjutraj nas je poklical voznik osebnega avtomobila in obvestil, da je na križišču cest Tomšičeve in Jenkove ceste spregledal kolesarko in z vozilom trčil vanjo. Kolesarka je padla po vozišču, vendar telesnih poškodb ni utrpela. Zoper kršitelja sledi prekrškovni postopek.


JAVNI RED IN MIR:

V soboto popoldan smo v Skornem občanu zasegli PVC zavoj s posušenimi delci rastline za katero je obstajal utemeljen sum, da je prepovedana droga marihuana. Po opravljeni analizi bomo zoper kršitelja uvedli prekrškovni postopek. 

V nedeljo smo obravnavali kršitev javnega reda in miru. Na Ljubljanski cesti na dvorišču je prišlo do prepira med sorodniki, pri čemer je bil eden žaljiv. Zoper kršitelja bomo uvedli prekrškovni postopek. 

V ponedeljek popoldan nas je varnostnica iz trgovine v Velenju obvestila, da ima težave s stranko, ki ne upošteva njenega opozorila glede nošenja zaščitne maske v trgovini, kljub temu, da je pred vstopom v trgovino jasno označeno, da se v prostorih trgovine zahteva nošenje zaščitnih mask. Kršitelju je bil na kraju po Zakonu o zasebnem varovanju, zaradi neupoštevanja odredbe varnostnika, izdan plačilni nalog.


KRIMINALITETA:

V četrtek ob 12.00 uri smo bili obveščeni o vlomu v elektro omarico na športnem igrišču Konovo. V notranjosti omarice ni bilo vrednih stvari, nastala je le materialna škoda v višini 100 eur. Za storilcem poizvedujemo. 
 
V četrtek ob 23.15 uri smo bili iz Hrastovca obveščeni o nasilju v družini. Občanka je povedala, da jo je pretepel bivši partner, nasilno pa se je vedel tudi do otrok. Pred našim prihodom je s kraja pobegnil. Naslednji dan je osumljeni vlomil skozi okno v stanovanje, kjer prebiva žrtev. Oškodovanki je uspelo pobegniti vendar jo je osumljeni na parkirnem prostoru pred hišo fizično napadel. Policisti so osumljenemu na kraju odvzeli prostost in ga zaradi storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini privedli k preiskovalnemu sodniku.  

V petek zvečer nas je občan iz Šmartnega ob Paki obvestil, da ga je napadel in pretepel sosed. Do fizičnega obračuna je prišlo zaradi preteklih razmer. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilništva.

V soboto ob 11.45 uri je občan zaposlen pri pogrebni službi na policijski postaji prijavil, da je tega dne ob 13.00 uri opazil, da je nekdo poškodoval vložek cilindrične ključavnice na vratih shrambe pri mrliški vežici v Vinski Gori. V vložek je porinil tujek. Za storilcem poizvedujemo tekom obravnave kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari. 

V soboto zvečer smo obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari. Občan je parkiral osebni avtomobil v garažnih prostorih centra Mercator. Neznani storilec mu je z neznanim predmetom poškodoval prednja in zadnja leva vrata. Za strorilcem poizvedujemo. 

V nedeljo ob 14.35 uri je na enoto prišel občan in naznanil tatvino električnega skiroja znamke Xiaomi MI pro 2. Parkiranega je imel pri lokalu Galactica. Storilec je lastnika oškodoval za 400 evrov. Za storilcem poizvedujemo.

Komentiraj