PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 18. februar 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Uroš Medved, višji policist in vodja policijskega okoliša.


PROMET:

V NEDELJO smo v Plešivcu obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi vožnje voznika osebnega avtomobila po levi strani vozišča. Trčil je v nasproti vozeče vozilo z ogledalom. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. 

V PONEDELJEK smo obravnavali prometno nesrečo na relaciji Velenje Dobrna v bližini Hramš. Do prometne nesreče je prišlo zaradi prehitevanja preko polne črte in nenadnega zaviranja. Nihče ni utrpel telesnih poškodb. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog.


JAVNI RED IN MIR:

V PETEK tekom dneva so naši policisti v poostrenem nadzoru šestih osebam zasegli manjšo količino neznane zelene rastline v PVC vrečkah za katero so sumili, da je prepovedana droga-marihuana. Po analizi bomo zoper kršitelje podali obdolžilni predlog. 

V PETEK smo v Florjanu obravnavali še primer ugriza psa. Ko je mlajša občanka s svojo psičko stopila iz hiše je sosedov pes strgal verigo in pritekel do njiju in najprej napadel psičko nato pa ugriznil še njo v predel gležnja. Zoper lastnico popadljivega psa sledi prekrškovni postopek po Zakonu o zaščiti živali.

V NEDELJO ob 17.00 uri smo intervenirali v Plešivcu. Tam je bivša partnerica prišla na dom bivšega partnerja, kjer je predhodno živela in imela namen vzeti nekaj lastnih stvari. Bivši partner je postal nasilen do nje in jo od zadaj prjel za ramena. Vse skupaj je videl njun sin in pomiril očeta. Zoper kršitelja bomo izdali plačilni nalog.


KRIMINALITETA:

V SREDO smo v bližini Osnovne šole obravnavali medvrstniško nasilje, kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe. Okoli 14.00 ure po pouku je pred šolo prišel mladoletnik, kateri je na prošnjo prijateljice enemu izmed učencev tam zagrozil naj jo pusti pri miru. Pristopil je tudi do drugega učenca in mu prav tako zagrozil naj jo pusti pri miru. V nastalem prepiru je drugi učenec potegnil nož, ga z njim napadel in poškodoval. Mladoletniku je bila nudena zdravniška pomoč. Naši policisti so na kraju našli odvržen nož. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe. 

V SREDO smo obravnavali še kaznivo dejanje Velike tatvine v Vinski gori. Neznanec je skozi okno vlomil v Gasilski dom in v notranjosti skušal vlomiti še v kovinsko omaro. Po dejanju je pobegnil neznano kam. Nastala je materialna škoda v višini 500 evrov. Za storilcem poizvedujemo.

V ČETRTEK zjutraj smo na Gorici obravnavali dva vloma v kleti stanovanjskih blokov. Neznanec je vlomil v obe kleti in iz njiju odtujil več vrednih predmetov. Nega oškodovanca je oškodoval za okoli 2000 evrov drugega pa za 1000 evrov. Za storilci poizvedujemo. 

V NEDELJO se je na enoti oglasila občanka in povedala, da je nekdo tega dne zjutraj opravil več zlorab z njeno debetno kartico v višini 400 evrov. Zaenkrat neznani storilec je z zlorabo negotovinskega plačilnega sredstva na ta način oškodoval občanko. Za storilcem poizvedujemo.

V NEDELJO smo obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine na Tomšičevi cesti. Neznani storilec je vlomil v klet in iz nje odtujil moško gorsko kolo v vrednosti 800 evrov. Za storilcem poizvedujemo.

V PONEDELJEK popoldan smo obravnavali protipravno ravnanje otroka, kateri je na šoli napadel mlajšega učenca in ga pri tem udaril v glavo. Zbrali bomo obvestila od udeleženih in šole in podali poročilo na tožilstvo o dogodku.

Komentiraj