PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 15. julij 2019

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Roman Pavič višji policist in vodja policijskega okoliša.

PROMET:

SREDA

Zjutraj smo v Vinski gori obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Pri ogledu kraja nesreče smo ugotovili, da je povzročitelj s kraja odšel. Ugotovljeno je bilo, da je bil vzrok nesreče izsiljevanje prednosti. Drugi udeleženec se je pri tem lažje telesno poškodoval. Povzročitelja smo naknadno izsledili in bomo zoper njega podali kazensko ovadbo.

Dopoldan smo pri redni kontroli prometa ustavljali voznika osebnega avtomobila, znamke Citroen C3, kateri pa se na znake policije, da mora ustaviti ni ustavil ampak odpeljal naprej. Po krajšem begu voznika po mestu Velenje smo ga ustavili. Ugotovljeno je bilo, da voznik ni posedoval vozniškega dovoljenja, zaradi česar smo mu zasegli vozilo, svoje dejanje pa bo moral zagovarjati na sodišču.

Popoldan smo na križišču Čopova – Levstikova obravnavali prometno nesrečo z udeležbo kolesarja in voznika osebnega avtomobila. Kolesar se je pri tem lažje telesno poškodoval. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je vzrok nesreče izsiljevanje prednosti voznika osebnega avtomobila in vožnja kolesarja v enosmerno ulico. Oba bosta prejela plačilni nalog.

Ponoči smo ustavili voznika kolesa z motorjem, kateremu smo zasegli 6 tabletk ekstazija in približno 1 g posušenih delcev zelene rastline. Odredili smo mu tudi strokovni pregled (Mamila). Po prejeti analizi zaseženih predmetov oz. pozitivnem strokovnem pregledu bomo zoper njega ustrezno ukrepali.

ČETRTEK

Okoli 14. ure smo bili obveščeni o padcu motorista na relaciji Zavodnje – Sleme. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik zaradi neprimerne hitrosti padel in se pri tem hudo telesno poškodoval. Vozniku bomo izdali plačilni nalog, ter obvestili tudi sodišče.

PETEK

Popoldan smo na Cesti talcev obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog.

Malce kasneje smo v Šoštanju obravnavali kolesarja, kateri je zaradi neprimerne hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola padel. Izdan mu je bil plačilni nalog.

SOBOTA

Zvečer smo v Kavčah obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi vožnje po levi. Povzročitelju bomo izdali plačilni nalog.


JAVNI RED IN MIR:

PONEDELJEK

Ponoči smo odšli v Stari trg, kjer smo občana, ki je predvajal glasno glasbo opozorili na njegovo početje.

ČETRTEK

Ob 18.30 uri se je na postajo zglasil občan, kateri dela kot poštar, ter prijavil, da ga je na območju Raven ugriznil pes. Z zbiranjem obvestil smo ugotovili lastnika psa, kateri se bo moral zagovarjati zaradi prekrška (ni primerno zavaroval živali-psa).

Ponoči smo posredovali v lokalu v Šoštanju, kjer so imeli glasno glasbo. Na kraju smo ugotovili, da je lokal v fazi zapiranja in da gostje že odhajajo. Lastnici smo izrekli opozorilo.

PETEK

Dopoldan smo v Velenju dvema občanoma zasegli neznano zeleno rastlino, za katero sumimo, da je prepovedana oz. droga. Ko bomo prejeli analizo bomo zoper oba ukrepali.

Ponoči smo posredovali v lokalu Space bar, kjer je znana oseba (ženska) kršila javni red in mir. Po razgovoru z njo, sledi prekrškovni postopek.

SOBOTA

Ponoči smo na obvestilo varnostnika lokala posredovali v lokalu Space bar, kjer je ženska kršila javni red. Zoper nje bomo uvedli prekrškovni postopek.

V mesecu juniju smo bili dvakrat obveščeni o streljanju na območju Silove. V obeh primerih prijave streljanja smo zbrali dodatna obvestila in smo o dogodku obvestili pristojno službo in sicer inšpektorat Ministrstva za notranje zadeve, ki izvaja nadzor nad strelišči.


KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Dopoldan smo bili obveščeni o napadu oz. grožnji z nožem in sicer pri »indijancu«. Na kraju smo ugotovili, da sta se občana sprla zaradi punce, pri čemer pa je eden pri tem uporabil nož ter drugega napadel in mu grozil. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo.

TOREK

Dopoldan smo odšli v trgovino DM, kjer je znana oseba izvršila tatvino dveh parfumom, ter s kraja odšla. Ko bomo osebo izsledili, bomo zoper njega podali kazensko ovadbo.

ČETRTEK

Dopoldan smo obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, kjer je NN na terasi bara na Gorici poškodoval televizor.

Popoldan smo bili obveščeni o grožnji z orožjem na Kidričevi cesti, kjer pa bi naj osumljeni že odšel s kraja. Na kraj je odšlo več patrulj. Patrulja je nato na Vojkovi izsledila osumljenega in mu tudi zasegla orožje (plastično "air soft" pištola). Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo.

Ob 17.23 uri se je na postajo zglasil občan, ter prijavil tatvino moped-dvokolo modre barve znamke LONGJIA FIREFOX reg. št. MB 0J-A7, kateri je bil parkiran na Stantetovi.

PETEK

Zjutraj smo bili obveščeni, da je NN v Šoštanju na tržnici izpraznil gasilni aparat in poškodoval tri dozirnike za milo. Občina Šoštanj je z dejanjem oškodovana za okoli 300 EUR.

Zvečer smo posredovali v lokalu na Koroški cesti, kjer je znana oseba grozila natakarici in razbijala po lokalu. Na kraju smo opravili ogled, ko zberemo še obvestila od osumljenega, bomo zoper njega podali kazensko ovadbo.

SOBOTA

Popoldan se je na postajo zglasil občan in prijavil tatvino kolesa z motorjem znamke Baotian (do 25 km/h), reg. št. CE 0Z-Z7, bele barve. Omenjeno kolo z motorjem smo nato našli tekom naslednjega dne in smo ga že vrnili lastniku.

NEDELJA

Zjutraj smo obravnavali vlom v kletne prostore na Šercerjevi, kjer je NN odtujil kolo znamke Specialized rubby sport 54 štev. okvirja WSBC614010587J, bele barve, staro 4 leta.

Komentiraj