PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 14. september 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek okoli 15. ure so nas iz dežurne ambulante obvestili, da se je pri njih zglasil po pomoč voznik osebnega avtomobila, kateri je bil udeležen v prometni nesreči. Zbrali smo obvestila in opravili ogled kraja prometne nesreče, kjer je bilo ugotovljeno, da je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča in povzročil prometno nesrečo. Odklonil je tudi preizkus alkoholiziranosti.

V petek ob 11. uri je na enoto poklical policist v civilu in naznanil, da je videl voznika tovornega vozila, ki je z vozilom podrl prometni znak in s kraja odpeljal v smeri mesta Velenje. Naša patrulja je opravila postopek s pobeglim voznikom in zanj sledi odločba o prekršku zaradi povzročitve prometne nesreče in pobega s kraja prometne nesreče.

JAVNI RED IN MIR:

V četrtek zvečer nas je občan iz Šmartnega ob Paki obvestil, da ima težave s podnajemnico, katera se je do njega v vinjenem stanju nespodobno vedla. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je dejansko prekršek storila zato ji je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

V četrtek zvečer je iz Efenkove ceste poklicala občanka in povedala, da jo je na naslovu bivanja v skupinski kuhinji napadla stanovalka. Ugotovljeno je bilo, da jo je zmerjala, brcnila in davila znanka. Na kraju ji je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda.

V petek so naši policisti ukrepali v trgovini Interspar na Selu, kjer občan ni upošteval obstoječih ukrepov Covid-19 in v notranjost vstopil brez maske in je tudi ne nadel po opozorilu varnostnika. Izdan mu je bil plačilni nalog po Zakonu o zasebnem varovanju.

KRIMINALITETA:

V četrtek zjutraj se je na enoti oglasil občan, kateri je naznanil kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari mobilnega telefona, katerega mu je poškodoval znanec. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo.

V petek ob 17.30 uri je na enoto prišel podjetnik in povedal, da je nekdo preko njegovega podjetja pošiljal račune drugim podjetjem. Zaradi tega sta dve podjetji iz Italije plačali skupaj 50.000 EUR in sta s tem oškodovani. Transakcijski račun pa je bil odprt v Latviji ali Litvi. Za storilcem poizvedujemo.

V nedeljo ob 12. uri je na PP poklicala občanka in povedala, da je ob 3. zjutraj uri preko terase skozi odprta balkonska vrata v njeno hišo prišel neznanec. Ko ga je opazila je hišo zapustil. Neznanca smo izsledili in bomo zanj podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje kršitve nedotakljivosti stanovanja.

V ponedeljek ob 8.35 uri je na enoto klical občan in povedal, da mu je nekdo na zaprtem območju Gorenja iz odklenjenega kombija iz denarnice odtujil 70 EUR gotovine. Za storilcem poizvedujemo.

V ponedeljek ob 12.35 uri je poklical občan in povedal, da je nekdo pri Visti ob jezeru poškodoval pregrado javnega WC-ja in stebriček. Na kraju smo zbrali obvestila in poizvedujemo za storilcem vandalizma.

V ponedeljek popoldan je na našo enoto je poklicala občanka in povedala, da je nekdo tega dne med 10. in 14. uro vlomil v stanovanjsko hišo na Partizanski cesti v Velenju. Neznani storilec je z zadnje strani hiše vlomil skozi balkonska vrata vendar ničesar odtujil. Za storilcem še poizvedujemo.

Komentiraj