PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 14. september 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek ob 9.00 smo na Selu obravnavali prometno nesrečo v kateri so bili udeleženi trije vozniki. Policisti so ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznika avtomobila, ki se je zaletel v zadnji del vozila, ki ga je vozil voznik pred njim. Pri trčenju je del enega od avtomobilov odletel na nasprotni vozni pas nanj pa je naletel voznik vozila, ki je pripeljal nasproti. Policisti so povzročitelju napisali plačilni nalog.

Na Šercerjevi cesti je neznanec ukradel žensko kolo in lastnico tako oškodoval za okoli 200 evrov. 

Za okoli 1000 evrov pa je neznanec oškodoval občana, ki jima je v gozdu požagal in ukradel deset dreves. Mi bomo zbrali vsa potrebna obvestila in državnemu tožilcu poslali kazensko ovadbo.

Ob 0.30 uri je na OKC poklicala občanka, ki je na Tomšičevi cesti slišala kričanje, zdelo pa se ji je, da nekdo pretepa žensko. Policisti so prijavo preverili, zbrali obvestila in ugotovili, da se ni dogajalo nič resnega. 

Ta dan smo obravnavali še dve goljufiji in poškodovanje tuje stvari v Skornem pri Šoštanju. 


PETEK

V petek je k nam poklical občan iz Laz, ki je povedal, da ga je pljunil sosedov otrok. Mi bomo o dogodku obvestili center za socialno delo. 

Občanka je prijavila zlorabo negotovinskega plačilnega sredstva. Mi smo ugotovili, da je neznanec zlorabil njeno kreditno kartico in opravil nepooblaščene nakupe v vrednosti slabih 200 evrov. Mi bomo zbrali obvestila in dokaze ter jih s kazensko ovadbo odstopili državnemu tožilcu. Kasneje smo obravnavali še eno tovrstno kaznivo dejanje, ko je neznani storilec zlorabil VISA kreditno kartico občanke in jo oškodoval za 300 evrov.

Od devete do desete ure smo obravnavali tri prometne nesreče s pobegom. V eni je neznani voznik s svojim vozilom poškodoval vozilo voznika na parkirnem prostoru v Šoštanju v drugi je neznani voznik osebnega avtomobila v Šoštanju povzročil prometno nesrečo in s kraja pobegnil. Policisti so ugotovili njegovo identiteto in zanj uvedli postopek o prekršku. V tretji pa je neznani voznik poškodoval kovinski stebriček na Prešernovi v Velenju.

Zvečer smo v Malem vrhu opravili ogled kraja, kjer so reševalci neuspešno poskušali z oživljanjem občana, ki je po zbranih obvestilih zaužil preveliko količino mamil. Odrejena je bila sodna obdukcija na podlagi katere bomo ugotovili natančen vzrok smrti. O zbranih ugotovitvah bomo obvestili državnega tožilca s poročilo oziroma kazensko ovadbo.


SOBOTA

V soboto zjutraj, nekaj minut pred sedmo smo morali posredovati na Podgorski cesti, kjer naj bi moški med prepirom udaril žensko. Na kraju so policisti opravili pogovore z vsemi udeleženci vendar zaradi nesodelovanja domnevne žrtve vseh okoliščin dogodka niso mogli ugotoviti. Po posvetovanju z državnim tožilcem, so policisti dogodek zaključili s postopkom o prekršku in obvestilom na center za socialno delo.

Ob osmih zjutraj so policisti vozniku na Podgorski cesti zasegli osebni avtomobil, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja , zanj pa bodo zaradi storjenih prekrškov napisali obdolžilni predlog. 

Posredovati smo morali tudi na Kraigherjevi cesti. Tam bi naj bil mož nasilen do žene. Policisti so se z možem in ženo pogovorili, vendar v pogovoru znakov kaznivega dejanja niso ugotovili. O dogodku in ugotovitvah smo tudi tokrat obvestili center za socialno delo.

Ob 13.56 uri so policisti obravnavali prometno nesrečo v Šoštanju, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v kolesarko. Ta sicer ni bila poškodovana, voznik pa je prejel plačilni nalog zaradi nepravilnega premika. V postopku so policisti ugotovili tudi to, da je povzročitelj v Republiko Slovenijo vstopil pred kratkim in sicer iz Bosne in Hercegovine. Policisti so mu odredili karanteno hkrati pa bodo Zdravstvenemu inšpektoratu predlagali uvedbo postopka o prekršku.

V soboto zvečer in ponoči smo morali štirikrat posredovati zaradi preglasne glasbe. V Topolšici, kjer so plesali kolo smo izrekli opozorilo, v treh primerih pa glasne glasbe ob prihodu policistov na kraj ni bilo več.


NEDELJA

Ob 6.45 uri smo morali najprej na Cesto talcev, kjer je partnerka vpila na svojega partnerja, ker ga vso noč ni bilo domov. Policisti so ugotovili, da elementov kaznivega dejanja ni bilo zato so kršiteljici napisali plačilni nalog. 

V Podgorju smo opravili ogled vloma v stanovanjsko hišo, kjer je neznanec vlomil skozi okno in potem, ko je zaključil z brskanjem po hiši s sabo vzel računalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov. 

Še en vlom v hišo smo obravnavali ob 20.00 uri v Malem vrhu, kjer je neznanec vlomil v hišo skozi teraso. Tokrat ni ukradel ničesar. Policisti smo opravili ogled kraja in zbrali obvestila vse ugotovitve pa bomo poslali na državno tožilstvo.


Še vedno velja vse na kar smo vas opozorili prejšnji teden in še vedno so na cestah otroci na katere bodite še posebej pozorni. Kljub temu, da je vreme prijazno in toplo ter kot nalašč za izlete z motornimi kolesi bodite motoristi pozorni na dejstvo, da so zjutraj in zvečer temperature nižje posledično pa so tudi ceste bolj spolzke in na izpostavljenih delih zelo nevarne. Vse voznike opozarjamo tudi, da ta teden začnemo z akcijo, v kateri bomo še posebej pozorni na uporabo mobilnih telefonov med vožnjo zato nikar ne telefonirajte ali uporabljajte telefona med vožnjo.

Komentiraj