PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 14. januar 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Aleksander Levpušček, višji policist in vodja policijskega okoliša.


PROMET:

V ČETRTEK popoldan smo obravnavali prometni nesreči na parkirnih prostorih. Pri prvi je neznani voznik neznanega vozila trčil parkirano vozila na parkirnem prostoru pred stanovanjskim blokom Jenkove ceste št. 11. S kraja je pobegnil. V drugem primeru je neznani voznik neznanega vozila trčil v parkirano vozilu na parkirnem prostoru Interspara na Selu in s kraja pobegnil. Za pobeglima voznikoma poizvedujemo.

V PETEK popoldan smo obravnavali prometno nesrečo z lažjo telesno poškodbo. V njej je bil udeležen kolesar, kateri je na pločniku padel po vozišču in se poškodoval.

V PETEK zvečer so nas iz dežurne ambulante ZD Velenje obvestili, da se pri njih nahaja udeleženec prometne nesreče, ki se je zgodila v popoldanskem času. Tarnal je za bolečinami in bil napoten na pregled v bolnišnico Celje, kjer je bilo kasneje ugotovljeno, da je utrpel lažje telesne poškodbe. Naknadno je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo, ko je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, v njegovo vozilo trčila voznica osebnega avtomobila. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.


JAVNI RED IN MIR:

V SREDO zjutraj nas je varnostnik iz Šolskega centra Velenje obvestil, da se tam nahaja brezdomec in na njegove pozive naj se odstrani iz Šolskega centra tega ne stori. Na kraju smo brezdomcu izdali plačilni nalog. V večernem času pa je odgovorna oseba iz Šolskega centra Velenje ponovno obvestila, da se tam nahaja brezdomec in prevaža robo. Na kraju smo mu ponovno izdali plačilni nalog in ga napotili stran.

V PETEK so naši policisti v dveh primerih mlajšima občanoma zasegli ročno zvite cigarete za katere vsebino so sumili, da je prepovedana droga marihuana. Po analizi bodo zanju podali odločbo o prekršku.

V PONEDELJEK so nas iz zobne ambulante v ZD Velenje obvestili, da nekdo razbija po vratih. Osebje ambulante se je zaklenilo v ambulanto do prihoda naše patrulje. Na kraju smo prek videonadzornega sistema ugotovili kdo je tam kršil javni red in mir in zanj sledi prekrškovni postopek.


KRIMINALITETA:

V SREDO zjutraj smo bili obveščeni o vlomu v Belih Vodah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je nn storilec vlomil v dve uti pred hišo. Iz notranjosti ni odtujil vrednejših stvari. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov. Za storilcem še poizvedujemo.

V ČETRTEK zjutraj je na enoto prišel občan in povedal, da je neznani storilec v času praznikov preko medmrežja 7-krat zlorabil njegovo plačilno kartico Visa. S tem ga je oškodoval za 425 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba zoper znanega storilca v kolikor ga izsledimo. 

V PETEK popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Velike tatvine-vloma v vozilo na parkirnem prostoru na pokopališču Podkraj. Neznani storilec je razbil steklo na vozilu in iz notranjosti odtujil denarnico z dokumenti, denarjem in starejši mobilni telefon. Lastnico je oškodoval za okoli 550 evrov. 

V PETEK zvečer je na enoto prišel občan in povedal, da sta ga v popoldanskem času v parku napadla in pretepla dva neznanca, katerima je kasneje uspel pobegniti. Utrpel je nekaj sledi poškodbe. Za storilcema kaznivega dejanja nasilništva še poizvedujemo.

V SOBOTO nas je občan obvestil, da je v njegovo stanovanje prišel njegov sin, brezdomec, kateri je predhodno že bil nasilen do njega. Razbil je več inventarja s stanovanju in mu grozil z ubojem. Občan se je pred nasilnim sinom zatekel k sosedu. Na kraju se kršitelj ni umiril in je poskušal napasti tudi policista, ki sta prišla na kraj. Policista sta ga obvladala in pridržala. Kasneje je bilo ugotovljeno, da je nasilnež osumljen kaznivega dejanja Nasilje v družini in poskusa kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja uradni osebi. Po zbranih obvestilih je bil s kazensko ovadbo priveden na sodišče, ki je zanj odredilo pripor. 

V NEDELJO zjutraj se je na PP Velenje zatekla občanka, z nekaj dni starim dojenčkom, katero je partner preko noči pretepal in jo psihično maltretiral. Policisti so oškodovanki z dojenčkom nudili pomoč, nato pa so odšli po nasilneža in ga pridržali. Z zbiranjem obvestil smo ugotovili, da je dejansko prišlo do nasilja v družini, ki že nekaj časa traja. Tudi navedenega nasilneža smo s kazensko ovadbo privedli na sodišče. 

Komentiraj