PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 13. avgust 2019

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Aleksander Levpušček višji policist in vodja policijskega okoliša.


PROMET:

V TOREK zvečer smo bili iz Topolšice obveščeni o vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil objestno in ogrožal vse voznike na relaciji Šoštanj-Topolšica. S svojim vozilom se je odpeljal domov, zamenjal vozilo in vožnjo nadaljeval proti Mozirju. Kasneje so ga policisti izsledili na relaciji Florjan-Pohrastnik, kjer so ga naše patrulje skušale večkrat ustaviti vendar neuspešno. Uporabili smo sredstvo za prisilno ustavljanje. Voznik je vseeno še uspel trčiti v policijsko intervencijsko vozilo in nadaljeval z vožnjo. Med divjo vožnjo je poškodoval tudi most v Topolšici, še eno vozilo in korito za rože v Šoštanju. Ob postopku je napadel še naše policiste, kateri so ga obvladali in mu vzeli prostost.

Po pregledu zdravnika je bil odpeljan v SB Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da je zaužil večjo količino tabletKasneje odpeljan v Bolnišnico Vojnik. Zanj bomo podali kazensko ovadbo za KD Poskusa preprečitve uradnega dejanja.

V ČETRTEK ob 08.50 uri smo obravnavali prometno nesrečo v Metlečah, kjer je tovorno vozilo zapeljalo preko zaprte zapornice in jo zlomilo. Očividci so nam nudili podatke o vozilu, katerega nismo izsledili vendar bo opravljen naknaden ogled vozila in razgovor s pobeglim voznikom. 


JAVNI RED IN MIR:

V SOBOTO ob 11.30 uri smo posredovali v Hiši za brezdomce. Tam se je stanovalec hiše nespodobno vedel do delavca v hiši v nadaljevanju pa ga je prijel še za roko. V zvezi tega bomo zoper kršitelja izvedli prekrškovni postopek. 

V NEDELJO smo ponovno posredovali v hiši za brezdomce, kjer je isti kršitelj kot dan prej razmetaval inventar in k pretepu silil drugega občana, ki biva v hiši. Na kraju ni upošteval naših odredb in s kršitvijo ni prenehal zato mu je bilo odrejeno pridržanje do streznitve. Zanj bomo podali odločbo o prekršku.

V PETEK ob 17.05 uri smo posredovali na Šercerjevi cesti od koder je klicala mati, da sin razbija doma, ker ni dobil denarja v višini 20 EUR. V stanovanju se je vedel nespodobno in razbijal stvari. Po pogovoru z njim ga je zaradi stiske pregledal še zdravnik dežurne ambulante ZD Velenje. Zanj bomo izdali odločbo o prekršku.


KRIMINALITETA:

V TOREK popoldan je na enoto prišla občanka, katera je podala prijavo zoper svojega bivšega partnerja, kateri jo še po nekaj letih nadleguje preko telefona in na domu. Predhodno sta se razšla zaradi kaznivega dejanja Nasilja v družini. Zaradi početja se prijaviteljica počuti prestrašeno in vznemirjeno. Zanj bomo podali KO za KD Zalezovanja.

V PETEK ob 8.10 smo obravnavali KD Lahke telesne poškodbe. Osumljeni voznik je oškodovancu izsilil prednost na cesti nato pa peljal za njim do parkirišča pri MO Velenje in stopil iz vozila ter ga brez opozorila s pestjo udaril v obraz. Oškodovanec si je zapomnil registracijo vozila in podal točen opis osumljenega. Zanj bomo podali KO za KD Lahke telesne poškodbe. 

V PETEK ob 14. uri smo obravnavali tatvino denarja iz vozila, katerega je imel oškodovanec odprtega, ker je iz njega odnašal stvari. Osumljeni je izkoristil trenutek nepazljivosti in iz vozila odtujil denarnico s 400 evri gotovine in 170 kunami.

V SOBOTO ob 22. uri smo obravnavali kaznivo dejanje tatvine kolesa na Šercerjevi cesti. NN storilec je občanu odtujil gorsko kolo znamke Lombardo Sestriere v vrednosti 300 evrov. 

V NEDELJO popoldan smo bili obveščeni o vlomu na Kardeljevem trgu. Tam je neznanec z lomljenjem cilindrične ključavnice vstopil v stanovanje in razmetal vse omare in prostore na koncu pa odtujil plačilno kartico NLB. Za storilcem poizvedujemo.


OPOZORILO:

V zadnjem času beležimo večje število Tatvin koles pri čemer naj opozorim oškodovance na samozaščitno ravnanje (zaklepanje koles in puščaje na primernih mestih ). Za raziskavo kaznivega dejanja je pomembno tudi, da imajo oškodovanci ob prijavi vsaj osnovne podatke kolesa in morebitno fotografijo.

Beležimo tudi porast tatvin raznovstnega orodja za katere je tudi pomembno, da imajo oškodovanci pravilen opis orodja in znamko ter morebitne posebne značilnosti poškodb orodja na podlagi katerih bi kasneje lahko nesporno ugotovili, da gre za njihovo orodje.

Za preiskava kaznivega dejanja in uspešno raziskanost kaznivega dejanja je pomembno sodelovanje oškodovanca s policijo in pridobitev čim več koristnih informacij o okoliščinah kaznivega dejanja in opis predmetov.

Komentiraj