PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 12. junij 2018

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo pripravil policist Aleksander Levpušček.

PROMETNA VARNOST:

V ČETRTEK dopoldan smo v bližini Mercator Tržnice obravnavali prometno nesrečo v kateri sta bila udeležena voznika KZM in voznik OA. Na kraju je bil opravljen razgovor z voznikom avtomobila, kateri je povedal, da je na kolesarski stezi trčil v voznico KZM, katera je padla po vozišču vendar ni bila poškodovana in se odpeljala domov. Kasneje smo ugotovili za katero voznico gre in z njo opravili razgovor.

Zvečer smo obravnavali še eno prometno nesrečo z udeležbo voznika KZM na relaciji Konovo- Cirkovce. Tam je voznik KZM zaradi nepravilne smeri vožnje trčil v voznico osebnega avtomobila in utrpel odrgnine na kolenu in roki. Izdan mu je bil plačilni nalog. 

JAVNI RED IN MIR:

V ČETRTEK v jutranjih urah smo posredovali v ZD Šoštanj, kjer se je moški do zdravstvenega osebja in zdravnikov vedel nespodobno. Na kraju smo ugotovili njegovo identiteto in bomo zanj podali odločbo o prekršku.

V PETEK zjutraj smo na Cankarjevi cesti mlajšemu moškemu zasegli PVC posodo z neznano zeleno rastlino za katero smo sumili, da je prepovedana droga. Po analizi bomo zanj izdali odločbo o prekršku.

V PETEK okoli 12.00 ure smo posredovali na OŠ Šalek, kjer je devetošolec razgrajal in brcal v stole v jedilnici. Na kraju smo ugotovili, da je bilo njegovo predhodno kaznovanje, da ne sme na končni izlet povod temu nedopustnemu ravnanju v šoli. Zbrali smo obvestila od prič in njega ter zakonitega zastopnika in sledi Obdolžini predlog. 

V PETEK ob eni uri zjutraj smo ukrepali v Vinski gori v bližini zadružnega doma od koder je klical občan, ki tam biva, da ga moti glasna glasba iz vozila neznanca, ki je parkiran pod njegovim oknom. Na kraju smo tudi sami zaznali glasno glasbo in ugotovili identiteto kršitelja, kateremu je bil izdan PLN.

V SOBOTO zjutraj nas je klical občan in povedla, da ga je z nespodobnimi besedami žalil znanec. Pridobili bomo izjavo kršitelja in zoper njega izdali odločbo o prekršku.

V SOBOTO okoli 01.00 ure smo posredovali na Jenkovi cesti, od koder nas je oče obvestil, da se njegova hči vede čudno, vpije in govori nepovezano. Na kraj smo poklicali tudi dežurno zdravnico, katera se je odločila za hospitalizacijo v Bolnišnici Vojnik, saj je navedena kazala očitne znake psihičnih motenj.

V NEDELJO v popoldanskem času smo v Šoštanju obravnavali tatvino kolesa znamke KTM črno zelene barve. Storilec je oškodovanca oškodoval za okoli 400 evrov. Za njim še poizvedujemo.

V NEDELJO zvečer smo posredovali v lokalu Klepetulja, kjer je kršitelj udaril natakarico, ker mu naj ne bi postregla z ustrezno alkoholno pijačo. Zanj sledi odločba o prekršku.

V PONEDELJEK v večernih urah smo posredovali v MC Placu, kjer je vinjeni gost razgrajal in se ob našem prihodi na kraj ni umiril. Odrejeno mu je bilo pridržanje do streznitve. V času pridržanja pa je v prostoru zamašil odtoke in smo ga prestavili v druge prostore. Izdan mu je bil PLN z zajetnim številom prekrškov po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

KRIMINALITETA:

V ČETRTEK zgodaj zjutraj smo opravili ogled požara na lesenem objektu lokala Mia Mia na Velenjski plaži. Pri ogledu smo ugotovili, da gre najverjetneje za požig, saj so bili najdeni vzorci vnetljive tekočine, katero smo poslali krim. tehniko. Za storilcem poizvedujemo.

V ČETRTEK okoli 19.00 ure smo posredovali v Nakupovalnem centru Velenje od koder nas je poklical oškodovanec, katerega je napadel njegov znanec in ga udaril v predel reber. Storilca bomo ovadili za kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe. 

V PETEK se je na enoti oglasila občanka iz Vinske gore in povedala, da ji je tega dne na Tržnici v Velenju neznanec odtujil denarnico z dokumenti in denarjem. Za storilcem že zbiramo obvestila. 

V PONEDELJEK smo posredovali v Podkraju pri Velenju, kjer je mož ženi očital nezvestobo in bil do nje nasilen. Zbrali smo obvestila na kraju in ugotovili, da so podani elementi kaznivega dejanja Nasilja v družini in osumljenemu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zanj sledi KO za KD Nasilja v družini.

Pred koncem šolskega leta beležimo porast medvrstniškega nasilja predvsem na Osnovnih šolah in med mladostniki. Opozorilo velja vsem staršem kot tudi mladostnikom, da so tovrstna dejanja nedopustna in potrebna prijave in obravnave s strani Policije.

Komentiraj