PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 12. marec 2019

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil policist Aleksander Levpušček.

PROMETNA VARNOST:

V ČETRTEK popoldan je v bližini NC Velenjka prišlo do prometne nesreče z udeležbo petih vozil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj zaradi nepravilne smeri vožnje trčil v štiri vozila pri čemer je nastala materialna škoda. Alkotest je vozniku pokazal 0.75 g/kg alkohola v izdihanem zraku. Po dogovoru z državno tožilko bo zanj podana Kazenska ovadba za KD Nevarne vožnje.

V PETEK v jutranjem času smo obravnavali prometno nesrečo v bližini cerkve v Vinski gori. Tam je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v označen parkiran traktor nato pa še v gospodarsko poslopje. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Istega dne zjutraj se je na enoti javila voznica osebnega avtomobila, katera je dan prej povzročila PN in trčila v parkirano vozilo v garažah Mercatorja in o tem obvestila delavke v Merkatorju. Napisali bomo odločbo o prekršku.

JAVNI RED IN MIR:

V PONEDELJEK smo posredovali v Vinski Gori. Tam je občanka kljub prepovedi kurjenja v naravnam okolju zakurila travnik v izmeri 20 x 10 m. Zbrali smo podatke in napisali predlog drugemu pristojnemu prekrškovnemu organu.

V SREDO popoldan smo obravnavali kršitev JRM na Kersnikovi cesti. Tam je partnerica preko noči odkrivala partnerja z odejo ta pa jo je brcnil v predel prsi. Izdan mu je bil plačilni nalog. 

V PETEK popoldan smo posredovali v sončnem parku v Velenju. Od tam nas je obvestila občanka, katera je bila na sprehodu, ko je do nje stopil znanec, jo prijel za roko in zagrozil z nožem. Takrat je do njiju pristopil njen partner, osumljeni pa je pobegnil. Zaradi resne grožnje bomo zanj podali KO za KD Groženj.

V NEDELJO zvečer smo obravnavali prometno nesrečo v bližini odcepa za Dobrno. Tam je voznica osebnega avtomobila trčila v divjega prašiča. Prašič je na kraju poginil. Voznica je utrpela lažje telesne poškodbe.

Komentiraj