PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 12. februar 2019

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil policist Aleksander Levpušček.

PROMETNA VARNOST

V SREDO zvečer je na enoto prišel voznik osebnega avtomobila, kateri je v Vinski gori na klančini trčil v psa. Pes je na kraju poginil vozilo pa je bilo poškodovano po prednjem delu. Preko mestnega redarstva je bil odbran čip poginulega psa in ugotovljena lastnica.

V PETEK popoldan ob 14.20 uri smo obravnavali prometno nesrečo v Florjanu pri Šoštanju. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Nihče ni utrpel telesnih poškodb.

V PETEK zvečer ob 23. uri je naša patrulja v Škalah ustavila voznika začetnika, kateri je opravil preizkus, ki je pokazal 0,25 g/kg alkohola v izdihanem zraku. V nadaljevanju je bilo še ugotovljeno, da vozi brez vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo in sledi obdolžilni predlog. 

JAVNI RED IN MIR

V SREDO okoli četrte ure smo posredovali na Cesti Simona blatnika, kjer sta se zaradi cigaret sprla brata. Eden izmed njiju je bil tudi nasilen in drugega prijel za vrat. Izdali mu bomo plačilni nalog. 

V ČETRTEK popoldan smo posredovali v dežurni ambulanti ZD Velenje. Tam je pacient izgubil živce in se pričel nespodobno vesti in groziti dežurnemu zdravniku. Njegovo obnašanje in ravnanje bomo oglobili s kaznijo za prekršek po ZJRM.

V ČETRTEK ob 21. uri zvečer nas je občan obvestil, da je na relaciji mimo Pesja opazil na Pločniku ležati po vsej verjetnosti močno opitega občana. Naša patrulja je intervenirala na kraju in navedbe potrdila. Njegovo obnašanje smo kaznovali s plačilnim nalogom in ga odpeljali domov.

V SOBOTO ob 23.40 smo posredovali na Šaleški cesti št. 20 v Velenju. Tam je občan predvajal glasno glasbo, kar je motilo ostale stanovalce. Tudi sami smo zaznali kršitev in kršitelja nočnega mira in počitka oglobili.

V PONEDELJEK zjutraj je na enoto prišel občan iz Raven pri Šoštanju in povedal, da je dne 8. 2. 2019 s svojim psom tekel, ko je do njega pritekel neznan črn pes in ga ugriznil v obe roki. Predhodno se je pozanimal o popadljivem psu in nam dal podatke o lastniku. Zoper lastnika pobeglega psa bomo podali odločbo o prekršku.

KRIMINALITETA

V ČETRTEK dopoldan smo obravnavali dve tatvini mobilnih telefonov znamke Huawei. Oba mobilnika sta bila odtujena na različnih osnovnih šolah iz garderob. Za storilci poizvedujemo.

V ČETRTEK zvečer smo bili obveščeni o vlomih v več kleti na Kardeljevem trgu št. 9 v Velenju. Neznanec je vlomil in skušal vlomiti v več kleti vendar ni bilo zanj uporabnih stvari v njih. Je pa napravil škodo na ključavnicah. Za njim poizvedujemo.

V SOBOTO okoli 19.00 smo obravnavali kaznivo dejanje Nasilja v družini. V Šaleku je mati opozorila sina naj ne predvaja tako glasne glasbe, ta pa je v vinjenem stanju mater napadel, jo udaril in porinil. Kasneje je še zaloputnil z vrati tako, da so se snela s tečajev in padla materi na nogo. Zaradi intenzitete nasilja in predhodnih kršitev smo mu izrekli prepoved približevanja, zanj pa bomo podali Kazensko ovadbo za KD Nasilja v družini.

V PONEDELJEK ob 15. uri smo v trgovini LIDL obravnavali tatvino artiklov. Tam je varnostnik na delo zasačil občanko, katera je odtujila artikle v vrednosti 13,98 eur. Zanjo bomo podali kazensko ovadbo za KD Tatvine.

Komentiraj