PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 11. januar 2022

PROMET:

V sredo ob 9.30 uri smo obravnavali prometno nesrečo na Kidričevi cesti z udeležbo voznika kolesa z motorjem in voznika osebnega avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega vključevanja voznika osebnega avtomobila v promet, kateremu se je voznik kolesa z motorjem izognil in padel po vozišču. Utrpel je lahke telesne poškodbe. 

V soboto zvečer smo obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Skrbna občanka je obvestila Policijsko postajo Velenje o bežečem vozilu znamke Mercedes črne barve, ki je bilo po prednjem delu poškodovano in imelo prazno pnevmatiko. Zvrstilo se je še nekaj klicev občanov na podlagi česar smo pobeglo vozilo našli vendar ga je voznik zapustil. Kasneje je bilo ugotovljeno, da je na parkirnem prostoru Prešernove ceste omenjeni voznik poškodoval tri vozila na parkirnem prostoru. Za voznika bomo izvedli prekrškovni postopek zaradi neprilagojene hitrosti in pobega s kraja prometne nezgode.

JAVNI RED IN MIR:

V soboto ob 01.40 uri smo posredovali na Vojkovi cesti 12 a, kjer je bil moten nočni mir in počitek s prevajanjem glasne glasbe. Našli smo kršitelja, kateremu smo izdali plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. 

V soboto ob 20. uri smo posredovali v Šaleku v lokalu pri trgovini Mercator, kjer je prišlo do spora med dvema občanoma. Slednji je prvega odrinil. Izdan mu je bil plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. 

V nedeljo popoldan smo intervenirali na Tomšičevi cesti kjer je mož pri sporu dvakrat udaril po ličnici svojo partnerico. Preverili smo okoliščine predhodnih tovrstnih dejanj v družini. Zaenkrat smo mu izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA:

V sredo popoldan smo bili obveščeni o vlomu v kontejner na gradbišču v Gaberkah. Tam je neznani storilec vlomil v kontejner in tam odprl pokrov goriva. Iz notranjosti zaenkrat ni odtujil ničesar. Za storilcem poizvedujemo.

V soboto ob 12.30 uri je na enoto prišel najemnik Ribiške koče v Šoštanju in naznanil kaznivo dejanje tatvine. Storilec mu je s točilnega pulta v okrepčevalnici odtujil hranilnik denarja z vsebino 30 evrov in ključe vhodnih vrat okrepčevalnice. Osumljeni ni računal z videonadzornim sistemom v lokalu, katerega je najemnik preveril. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo. 

V ponedeljek zjutraj smo obravnavali kaznivo dejanje poslovne goljufije pri kateri je bil oškodovanec oškodovan za okoli 11.000 evrov. 

V ponedeljek smo obravnavali še kaznivo dejanje Groženj pri katerem je neznani storilec po pošti dobil grozilno pismo. Za storilcem poizvedujemo.


Med 10.1.2022 in 23.1.2022 poteka preventivna akcija »Varno brez telefona«, s katero Javna agencija RS za varnost prometa opozarja na nevarnost uporabe mobilnih telefonov in drugih naprav ter opreme (tablic, prenosnih računalnikov, služalk…) med vožnjo. V akciji sodeluje tudi policija, ki bo v omenjenem času poostreno nadzirala cestni promet in ugotavljala nevedene kršitve.

V skladu z zakonskimi spremembami, ki so začele veljati sredi avgusta lani, je za uporabo mobilnega telefona med vožnjo za voznike motornih vozil po novem predpisana kazen 250 evrov ter 3 kazenske točke. Za udeležence v prometu, ki ne potrebujejo vozniškega dovoljenja (kolesa, e-skiroji in ostala lahka motorna vozila), pa kazen za neupravičeno uporabo mobitelov, slušalk in drugih naprav med vožnjo znaša 120 evrov.

Komentiraj