PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 10. september 2019

Bioshoper Oglas
Bioshoper Oglas

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Aleksander Levpušček višji policist in vodja policijskega okoliša.


PROMET:

V SREDO popoldan smo obravnavali prometno nesrečo med kolesarjem in voznico osebnega avtomobila. Na Gorenjski ulici v Velenju je voznica osebnega avtomobila vozila po Gorenjski cesti v hrib. Nasproti je pripeljal voznikom kolesa, kateri je trčil v levo stran vozila oškodovanke. Zanj bomo podali odločbo o prekršku. 

V PETEK ob 8.20 uri so naši policisti obravnavali prometno nesrečo v Gornjem Gradu. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika traktorja v katerega je trčil voznik motornega kolesa. Bil je lažje telesno poškodovan. Vozniku traktorja je bil izdan plačilni nalog. 

V PETEK ob 18.30 uri smo obravnavali prometno nesrečo v garažah Nakupovalnega centra Velenjka. Oškodovanka je videla neznanega voznika kako je trčil v njeno parkirano vozilo in odpeljal s kraja. Pobeglega voznika smo izsledili in zanj sledi prekrškovni postopek.

V SOBOTO okoli 13. ure smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila v bližini lokala Picadilly. Voznik osebnega avtomobila je zaradi neprimerne hitrosti trčil v betonska korita pred lokalom, katera so poškodovala parkirano vozilo. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog. 

V SOBOTO malo po 17. uri smo obravnavali hudo prometno nesrečo v Paki pri Velenju. 6 oseb je bilo telesno poškodovanih od tega dve vkleščeni v vozili. Na kraju jih je oskbela reševalna služba Zdravstvenega domu Velenje. Vzrok prometne nesreče je bila nepravilna smer vožnje.


JAVNI RED IN MIR:

V NEDELJO ob 21.30 uri smo imeli v postopku občana, kateremu smo zasegli stekleno posodo z črnim pokrovom v kateri sta bili dve tableti roza barve in sled bele prašnate snovi. Po analizi v kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo zanj sledi odločba o prekršku.


KRIMINALITETA:

V SREDO popoldan smo obravnavali delovno nesrečo na Premogovniku Velenje v kateri je 11 rudarjev utrpelo poškodbe. Po prvih ugotovitvah je do nesreče prišlo na notranji progi za prevoz rudarjev. Vseh enajst je utrpelo lažje telesne poškodbe. 

V SREDO zvečer smo obravnavali nasilje v družini na Žarovi cesti. Tam je partner domov prišel v vinjenem stanju in po prepiru partnerico prijel za vrat in jo začel daviti. K sreči je v stanovanje stopil njen oče in osumljenega skušal pomiriti vendar je ta napadel še njega. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo za KD Nasilja v družini in Lahke telesne poškodbe.

V PETEK popoldan smo v Gaberkah obravnavali kaznivo dejanje Velike Tatvine Vloma v avtodom. NN storilec je vlomil v avtodom in iz njega odtujil ročno električno orodje, električni sesalec, električni vrtalnik, pečico ter polnilec. Za storilcem poizvedujemo.

V PETEK zvečer smo v trgovini Hervis obravnavali kaznivo dejanje tatvine Skiroja v vrednosti 500 evrov. Za predrznim storilcem poizvedujemo.

V SOBOTO ob 15.30 uri se je na naši enoti zglasil oškodovanec, kateri je povedal, da ga znana oseba izsiljuje za denar z resnimi grožnjami. V zvezi tega bomo osumljenega zaslišali in zanj podali kazensko ovadbo za KD Izsiljevanja.

V NEDELJO ob 11. uri smo v Šaleku obravnavali 4 vlome v kleti. NN storilec je vlomil v 4 kleti in iz njih odtujil 3 kolesa in večjo količino žgane pijače. Za storilcem poizvedujemo in hkrati ponovno opozarjamo na pojav tatvin kolesa v zadnjih mesecih.

V PONEDELJEK ob 19.40 uri smo obravnavali kaznivo dejanje Groženj. Oškodovanka je srečala osumljenega na bencinskem servisu v Šoštanju. Izrekel ji je resne grožnje zaradi česar se je ustrašila za svoje življenje in ga prijavila. Zanj bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Groženj.


V tem tednu v Velenju poteka prireditev Pikin Festival. Zaradi treh prirditvenih prostorov v centru mesta bo promet povečan prav tako bo zelo veliko otrok in mladih v samem jedru in okolici mesta zato voznike naprošamo, da so skrajno previdni pri vožnji z vozili na omenjenih lokacijah.

Komentiraj