PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 10. junij 2019

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Roman Pavič višji policist in vodja policijskega okoliša.

PROMET:

PONEDELJEK

Dopoldan smo v naselju Podkraj pri Velenju obravnavali prometno nesrečo s pobegom, kjer je s kraja PN odpeljal neznani voznik osebnega avtomobila znamke Renault R5, bele barve CE registrskega območja. V kolikor ga bomo izsledili, bomo zoper njega ustrezno ukrepali.

TOREK

Dopoldan smo v Lokovici obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, kjer je voznica osebnega avtomobila, zaradi neprimerne hitrosti zapeljala s ceste in se pri tem lahko telesno poškodovala. Za prekršek ji je bil izdan plačilni nalog.

PETEK

Dopoldan smo v naselju Gorenje obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Pri ogledu smo ugotovili, da se voznik pri premiku ni prepričal ali je premik varnen tudi za ostale udeležence v cestnem prometu, drugi voznik pa ni upošteval talnih označb. Obema je bil izdan plačilni nalog.

Tekom tedna pa smo obravnavali tudi nekaj prometnih nesreč, kjer sta se udeleženca že pred našim prihodom dogovorila glede krivde in škode, tako da smo v takšnih primerih odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

SVETUJEMO

Vozniki ki so udeleženi v prometni nesreči z materialno škodo, se lahko samo dogovorijo glede krivde in škode in v takšnih primerih ne obveščajo policije. V primeru da se sami dogovorijo glede krivde in škode, naj udeleženca izpolnita EURO obrazec, katerega tudi oba podpišeta. Pri tem si izmenjata osebne podatke (ime in priimek ter naslov prebivanja), podatke o vozilu in zavarovanju vozila (registrska številka vozila, zavarovalnica in številka zavarovalne police)

V primerih ko pa se ne moreta dogovoriti glede krive oz. škode (kdo je kriv oz. kdo je povzročitelj), kakor tudi da sumite da je eden od voznikov pod vplivom alkohola oz. sumite da nima vozniškega dovoljenja oz. da je njegovo vozilo neregistrirano, pa o tem obvestita policijo.

Ko pa pride do prometne nesreče s telesnimi poškodbami ali hujše pa o tem nemudoma obvestite policijo.


JAVNI RED IN MIR:

TOREK

Dopoldan se je na PP Velenje zglasil občan ter prijavil kršitev s strani stanovalca stanovanjskega bloka na Kardeljevem trgu, saj ga je včeraj na sestanku verbalno napadel. Ko bomo opravili še razgovor z njim, bomo ustrezno ukrepali.

SREDA

Dopoldan smo na UE Velenje obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer se je stranka nespodobno vedla do zaposlene. Zoper kršitelja bomo uvedli postopek o prekršku.

ČETRTEK 

Zvečer smo obravnavali kršitev, kjer je prijavitelja v naselju Škalske Cirkovce ugriznil pes. Z zbiranjem obvestil smo ugotovili lastnika psa, zoper katerega bomo uvedli postopek o prekršku.

PETEK 

Pozno popoldan smo bili s strani občana iz Škal obveščeni o nahajanju dveh sumljivih moških v naselju. Ugotovljeno je bilo, da gre v tem primeru za državljana Irana, ki sta nezakonita prišla v Slovenijo. Zoper oba moška smo izvedli prekrškovne postopke, prav tako jima je bila izdana odločba o odstranitvi iz Slovenije.


KRIMINALITETA:

PONEDELJEK 

Ta dan smo obravnavali dve kaznivi dejanji Zatajitve, kjer sta dva občana, na različnih bankomatih (trgovina Jager in na Kidričevi 2/b) hotela dvigniti denar, vendar sta le tega pozabila, NN pa ga je vzel. V obeh primeri za neznanem še poizvedujemo.

Popoldan smo posredovali v trgovini Lidl, kjer je varnostnik pri tatvini artiklov prijel starejšo žensko. Zadevo bomo s kazensko ovadbo odstopili na sodišče.

Ob 17. uri se je na postaji zglasil občan, ter prijavil tatvino osebnega avtomobila AUDI A4 karavan, kovinsko temno sive barve, reg. št. CE CZ 905, letnik 2011.

SREDA

Zjutraj smo na delovišču v Vinski gori obravnavali vlom v več kontejnerjev, kjer je NN odtujil več kosov električnega orodja (Makita, Dewalt, Unior) Opravili smo ogled kraja, zbrali prva obvestila, v cilju izsleditve NN oz. odtujenega orodja pa še zbiramo obvestila.

Dopoldan smo obravnavali tudi tatvino registrskih tablic GO CL-141, katere je NN odtujil z vozila.

ČETRTEK

Dopoldan smo na Šlandrovi 13 obravnavali tatvino kolesa in sicer moško gorsko kolo znamke FUJI, črne barve, z rdečim napisom. Tega dne smo tudi v Šoštanju obravnavali tatvino kolesa in sicer kolo znamke Wilier, črno rdeče barve, vredno 350 EUR.

Tega dne smo na OŠ Gorica obravnavali tatvine, kjer je NN odtujil več mobilnih telefonov in sicer učencem OŠ Gorica.

Popoldan smo od odgovorne osebe podjetja iz Topolšica sprejeli prijavo o tatvini goriva iz delovnega stroja kateri je bil parkiran v Gaberkah in tudi o tatvini udarnega kladiva in sicer na Gorici.

PETEK

Zjutraj smo odšli na Selo, kjer je NN vlomil v skladišče in iz njega oz. vozila ki je bil notri odtujil več kosov električnega orodja. Opravili smo ogled kraja, materialna škoda pa je cca 3500 EUR.

Popoldan smo v naselju Zavodnje obravnavali delovno nesrečo, kjer si je občan pri delu s cepilcem za drva poškodoval prste. Občan je bil pri tem hudo telesno poškodovan, bomo pa o dogodku obvestili sodišče.

SOBOTA

Zvečer smo obravnavali vlom v kletne prostore na naslovu Šercerjeva cesta, kjer je NN vlomil v klet in odtujil mladinsko kolo, nn znamke, brez nalepk.

Ponoči smo na javni prireditvi pri Velenjskem jezeru (Rawe party)devetim občanom zasegli več droge. Pri tem smo enemu od teh, kateri je imel večje količine droge (več alu zavitkov amfetaminov in ekstazija) odvzeli tudi prostost. V nadaljevanju smo pri njemu na podlagi odredbe za hišno preiskavo opravili tudi hišno preiskavo. Tudi v stanovanju smo našli nekaj prepovedane droge. Zoper njega pa bomo podali kazensko ovadbo.

SVETUJEMO

V zadnjem obdobju smo obravnavali več tatvin koles. Pri tem svetujemo občanom glede samozaščitnega ravnanja in sicer da svoja kolesa ustrezno zavarujete oz. da jih zaklenete. Svetujemo pa tudi, da lastniki koles svoja kolesa fotografirate, si zapišete številko okvirja in morebitne druge posebnosti na kolesu, saj bomo v primeru, da pride do tatvine kolesa le tako lažje našli oz. ob najdbi kakšnega kolesa lažje ugotovili lastnika kolesa.

Tudi več tatvin različnega električnega orodja smo obravnavali v zadnjem času, zaradi tega svetujemo lastnikom le tega glede samozaščitnega ravnanja in sicer da svoja vozila v katerem imate orodje ustrezno zaščitite, jih parkirate na zavarovanih parkirnih prostorih (osvetljena, morebitna pokritost z varnostnimi kamerami,…) Tudi v tem primeru svetujemo lastnikom, da si popišejo orodje, njihove številke oz. imajo shranjene dokumente o lastništvu orodja.

Komentiraj