PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 9. julij 2019

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Aleksander Levpušček višji policist in vodja policijskega okoliša.

PROMET:

V ČETRTEK ob 18.15 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila v Podkraju pri Velenju. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje po levi strani. Nastala je le materialna škoda. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. 

V ČETRTEK okoli 20. ure smo bili iz dežurne ambulante ZD Velenje obveščeni o poškodovani peški, ki se nahaja pri njih in je bila udeležena v prometni nesreči. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da jo je v bližini OŠ Gustav Šilih zbil kolesar otroke. Udeleženka je dobila LTP, za pobeglim kolesarjem še poizvedujemo. 

V PETEK zjutraj smo obravnavali prometno nesrečo pri kateri je padla kolesarka. S sinom sta vozila v smeri vrtca Lučka, gospa je opozarjala sina naj vozi počasneje. Le ta je nenadno zavrl, kar je storila tudi sama in izgubila oblast nad kolesom ter padla po vozišču. Utrpela je zlom leve stopalnice.

V SOBOTO ob 13. uri smo bili iz ZD Velenje obveščeni o poškodovanem kolesarju, ki je pri njih iskal zdravniško pomoč. Zbrali smo obvestila od njega in ugotovili, da je padel s kolesom na relaciji Gaberke Škale, kjer mu je na vozišče med vožnjo skočila neznana mačka. Utrpel je lažje telesne poškodbe, odrgnine po desni dlani hobi in kolku.


JAVNI RED IN MIR:

V SREDO zvečer se je na naši enoti oglasil občan, katerega psa je dva dni prej napadel drug pes. Zaradi zdravljenja so nastali stroški o katerih je obvestil lastnico drugega psa, ki pa se ni želela pogovarjati o dogodku. Sledi prekrškovni postopek po Zakonu o zaščiti živali zoper lastnico agresivnega psa.

V ČETRTEK zjutraj je na enoto prišla občanka iz Šoštanja in prijavila poškodovanje pnevmatik na kolesu, kar se je v preteklem tednu zgodili že večkrat. Vzporedno je naznanila tudi soseda, ki se do nje vede nespodobno. Zanj bomo podali odločbo o prekršku. 

V SOBOTO zvečer smo ukrepali na Prešernovi cesti, kjer je vinjen partner ob prihodu domov vpil in se nedostojno vedel do svoje partnerice. Zanj bomo podali odločbo o prekršku v skrajšanem postopku.


KRIMINALITETA:

V SREDO smo obravnavali kaznivo dejanje Tatvine udarnega kladiva. Neznanec je odtujil udarno kladivo iz tovornega dela kombija, kateri je bil parkiran v bližini gradbišča pred Nakupovalnim centrom Velenje. Za storilcem poizvedujemo.
 
V ČETRTEK zvečer smo obravnavali kaznivo dejanje LTP (lahke telesne poškodbe) in sicer je znani voznik napadel drugega voznika osebnega avtomobila, kateri ga je predhodno v Arji vasi opozoril z vozila, da ima tam na vozišču nevarno parkirano vozilo. Slednji je zapeljal za njim in ga v Vinski Gori, kjer se je oškodovanec ustavil tudi ozmerjal in večkrat udaril v predel obraza. Zanj bomo podali kazensko ovadbo. 

V PETEK zjutraj je varnostnik v trgovini LIDL zalotil občanko pri tatvini artikla v vrednosti 5,77 eur. Zanjo je trgovina zahtevala kazenski pregon in jo bomo ovadili za kaznivo dejanje Tatvine. 

V SOBOTO ob 11.45 uri smo obravnavali kaznivo dejanje Nasilništva v Šaleku. Sosed nas je obvestil o razgrajanju v stanovanju. Ugotovljeno je bilo, da je tam partner, ki je stari znanec Policije tovrstnih kaznivih dejanj pretepal svojo partnerico in ji onemogočil odhod domov. Utrpela je več različnih poškodb po telesu. Zaradi predhodnih kaznivih dejanj osumljenega smo ga privedli k preiskovalnemu sodniku, kateri je zanj odredil pripor. 

V PONEDELJEK zjutraj smo posredovali na Jenkovi cesti, kjer je prišlo do spora med dvema mlajšima osebama in sicer do ogrožanja z nevarnim predmetom. Do spora je prišlo zaradi punce pri čemer je osumljeni napadel ogroženega in ga udaril ter vrgel po tleh. Segel po nožu in stekel za ogroženim vendar se po nekaj korakih ustavil. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo za KD Ogrožanja z nevarnim predmetom pri prepiru ali pretepu.


OPOZORILO:

V zadnjem času beležimo večje število Tatvin koles pri čemer naj opozorim oškodovance na samozaščitno ravnanje (zaklepanje koles in puščaje na primernih mestih). Za raziskavo kaznivega dejanja je pomembno tudi, da imajo oškodovanci ob prijavi vsaj osnovne podatke kolesa in morebitno fotografijo.

Beležimo tudi porast tatvin raznovstnega orodja za katere je tudi pomembno, da imajo oškodovanci pravilen opis orodja in znamko ter morebitne posebne značilnosti poškodb orodja na podlagi katerih bi kasneje lahko nesporno ugotovili, da gre za njihovo orodje.

Za preiskava kaznivega dejanja in uspešno raziskanost kaznivega dejanja je pomembno sodelovanje oškodovanca s policijo in pridobitev čim več koristnih informacij o okoliščinah kaznivega dejanja in opis predmetov.

Komentiraj