PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 8. oktober 2019

PROMET:

V SREDO popoldan smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila na relaciji iz Gorenje vasi proti Gorenju. Voznik osebnega avtomobila se je srečeval z drugim vozilom pri čemer je prišlo do oplaženja z ogledali. Neznani voznik je s kraja odpeljal. Za pobeglim voznikom še poizvedujemo.

V SOBOTO ob 11.45 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na Partizanski cesti. Do prometne nesreče je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V SOBOTO zvečer smo obravnavali prometno nesrečo v bližini Mc Donald's-a pri nakupovalnem centru. Do prometne nesreče je prišlo med dvema voziloma, nastala je le materialna škoda. Vzrok je bil vožnja preblizu desnemu robu. 

V NEDELJO ob 11.30 uri smo obravnavali prometno nesrečo v Vinskogorskem klancu. Tam je voznica vozila osebni avtomobil po levi strani vozišča in povzročila prometno nesrečo v kateri je bila udeležena sama. Vozila je tudi pod vplivom alkohola in utrpela lažje telesne poškodbe. Zanjo bomo uvedli prekrškovni postopek.


JAVNI RED IN MIR:

V SOBOTO zjutraj nas je poklical občan in povedal, da mu je pred nakupovalnim centrom v Velenju znana oseba tolkla po avtomobilu, pljuvala proti njemu in mu kazala iztegnjen sredinec. Ravnanje kršitelja bomo kaznovali z odločbo o prekršku po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. 

V NEDELJO smo posredovali v parku pri glasbeni šoli, kjer je občanka opozorila par naj pobere iztrebek za njunim psom. Neznan moški je stopil do nje, jo odrinil, nato pa je par odšel neznano kam. Za njima še zmeraj poizvedujemo in bomo kršitelja oglobili za nespodobno vedenje na javnem kraju.


KRIMINALITETA:

V SREDO popoldan smo v Šoštanju na Prešernovem trgu obravnavali tatvino kolesa. Gre za kolo znamke KTM oranžne barve. Materialna škoda znaša 600 evrov. Za storilcem poizvedujemo.

V ČETRTEK ob 13. uri smo bili iz trgovine Jager obveščeni o tatvini artiklov v vrednosti 200 evrov. Neznani storilec, katerega smo kasneje prepoznali preko videonadzornega sistema, je v trgovini v nahrbtnik nabral več različnih prehrambenih artiklov. Ko je bil opažen je nahrbtnik odvrgel in pobegnil iz trgovine. V nahrbtniku so bili kasneje najdeni še delci posušene rastline, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo. Najdene rastline bomo poslali analizo in nato izvedli ustrezne ukrepe. 

V istem času so policisti pri osumljencu, na območju Velenja, izvajali hišno preiskavo, zaradi suma storitve več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete. Med drugim je bilo najdenih 90 sadik zelene rastline (indijske konoplje). Zanj bomo podali kazensko ovadbo.

V PETEK zjutraj smo opravili hišno preiskavo pri osebi, katera je že dlje časa v hišnem priporu. Najden in zasežen je bil rjavi prah v alu zavitku za katerega smo sumili, da je prepovedana droga. Zasežene so bile tudi dve tehtnici in minimalna količina suhe zelene rastline, za katero obstaja sum, da gre za marihuano. Zoper osumljenega bomo podali KO na ODT.

V PETEK zvečer smo osumljencu tatvine zasegli kolo znamke Felt, katero je bilo predhodno ukradeno oškodovanki na Kosovelovi ulici. Kolo je bilo oškodovanki vrnjeno in sledi kazenska ovadba za osumljenega. 

V NEDELJO zvečer smo obravnavali tatvino kolesa na Kosovelovi ulici v Šaleku. Tam je neznani storilec odtujil kolo BMX v vrednosti okoli 150 evrov. Za storilcem poizvedujemo.

V zadnjih mesecih beležimo veliko število tatvin koles na območju celega naselja Velenje, ter na območju Šoštanja. Zaradi navedenega občane pozivamo k samozaščitnemu ravnanju - primernemu shranjevanju in zavarovanju koles. 

Komentiraj