PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 6. april 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved.


SREDA

V sredo smo morali v trgovino, ker občan ni hotel upoštevati zakonskih določil, da mora v trgovini nositi zaščitno masko. Občana, ki je bil pijan in nesramen ter nikakor ni upošteval zakonitih ukazov policistov, so morali policisti pridržati do streznitve. 

Nekaj minut pred 21. uro smo obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini na Jenkovi cesti, kjer je bil mož nasilen do svoje žene. Izrekli smo mu ukrep prepovedi približevanja, opravili pa smo tudi ogled kraja dejanja. O ukrepih smo obvestili državnega tožilca in preiskovalnega sodnika, ki je preučil ukrep prepovedi približevanja in se odločil, da ga bo podaljšal.


ČETRTEK

V četrtek je gospod prijavil tatvino delovnega stroja, za katero pa se je izkazalo, da pa le ni tako sveža, ker je prijavitelj pozabil, da je tatvino že prijavil prejšnji mesec. Obravnavali smo tudi kaznivo dejanje zatajitev, ko si je nekdo prisvojil najdeno gotovino, na bankomatu, ki jo je tam pozabil občan. Okoli 20. ure smo v Bevčah ugotavljali zakaj je prišlo do spora med očetom in sinom. Policisti so ugotovili, da je bil oče, hud na sina, ki ni opravljal svojih nalog v sklopu šolanja na daljavo, zaradi česar sta se sprla. O tem smo obvestili center za socialno delo. Ob polnoči so policisti na Starem trgu, vozniku, ki je vozil, neregistriran avto, na katerem sta bili nameščeni registrski tablici drugega vozila, in ker je vozil brez vozniškega dovoljenja, zasegli vozilo, za voznika pa bodo napisali obdolžilni predlog.

Poleg zgoraj navedenih kršitev smo v četrtek obravnavali še pet kršitev odloka o začasni omejitvi gibanja.


PETEK 

V petek dopoldan je na policijsko postajo prišel občan, ki je prijavil tatvino kolesa, ki ga je neznani storilec ukradel na Cesti Simona Blatnika. Tako je oškodoval občana za okoli 200 evrov. Ob 10.00 se je v Topolšici zgodila prometna nesreča, ki je terjala samo materialno škodo. Policisti so od ogleda prometne nesreče odstopili. Ob 20.00 smo obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini na Kardeljevem trgu, kjer je bil partner nasilen do svoje partnerke. Izrekli smo mu ukrep prepovedi približevanja. Zaradi nasilnega vedenja pa se bo moral zagovarjati na sodišču. Obravnavali smo še dve kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru in sicer na Kidričevi cesti, kjer so bili preglasni. V obeh primerih smo izrekli opozorilo. 

V petek smo na inšpektorat za zdravstvo zaradi kršitev odloka o začasni omejiti gibanja in ostalih ukrepih, predlagali 23 oseb, poleg tega pa smo pri delu zalotili frizerja, ki je opravljal svoje storitve. Kazen za kršitelje bo določil inšpektorat za zdravstvo.


SOBOTA

V soboto je neznani tat koles spet kradel na Cesti Simona Blatnika, kjer je ukradel dva kolesa in oškodoval dva lastnika za 100 in 200 evrov. Opravili smo ogled kraja tatvine in zbrali obvestila o okoliščinah kaznivega dejanja, tožilstvo pa bomo o tem obvestili s kazensko ovadbo. Kasneje smo prejeli še eno prijavo za tatvino kolesa na Cesti Simona Blatnika, ki pa se je zgodila že pred časom, ukradeno kolo pa je ustrezalo opisu kolesa, ki smo ga zasegli občanu, zaradi suma, da izvira iz kaznivega dejanja. Ker je bilo ravno to kolo tisto, ki ga je prijaviteljica pogrešala, je državna tožilka odločila, da ji ga lahko vrnemo. 

Okoli 19. ure so policisti prometniki ugotavljali zakaj je dvakrat padel pešec, ki je ob kolesu hodil po Tovarniški poti v Šoštanju. Ni bilo potrebno dosti ugotavljanja, da so lahko zaključili, da je bil pešec močno pijan, zaradi padcev pa vidno poškodovan. Zanj so poskrbeli reševalci. O ugotovitvah so policisti napisali uradni zaznamek. 

V Rečici ob Paki smo okoli polnoči, zaradi prerekanja med zakonskima partnerjema, izdali občanu, plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru. Ukrep prepovedi približevanja ni bil potreben.


 NEDELJA

V nedeljo je občanka z Goriške ceste prijavila, da nekdo strelja golobe. Policisti so na kraju ugotovili, da je sprehajalka slišala pok, potem pa je videla goloba, ki je padel na tla, kjer je poginil. Policisti so opravili ogled kraja, zbrali obvestila, golob pa bo pregledan na veterinarski fakulteti v Ljubljani, kjer bodo poskušali ugotoviti, zakaj je poginil. Policija zbira obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja Mučenja živali.

Na Cesti na Jezero smo obravnavali poškodovanje tuje stvari. Tam je namreč neznanec, občanu predrl pnevmatiki na avtomobilu. Na Cesti v Bevče smo si ogledali kraj samomora, kjer je umrl moški. Pri ogledu znakov kaznivega dejanja nismo ugotovili. 

Tudi v soboto in nedeljo smo obravnavali večje število kršitev odloka o začasni prepovedi in omejitvi gibanja, o tem pa bomo obvestili inšpektorat za zdravje, ki bo uvedel postopke o prekrških.


Kot vidite smo se v preteklem tednu ukvarjali s tatvinami koles, nasiljem v družini ter ljudmi, ki ne upoštevajo odlok o začasni omejitvi gibanja. Vse te čaka uvedba postoka o prekršku, občane pa še enkrat pozivamo, naj ostanejo doma, upoštevajo navodila pristojnih organov in se potrudijo, da se virusna okužba ne bi širila. Prav tako naj ob tem pripomnimo, da gre lahko v takšnih primerih celo za kaznivo dejanje Prenašanje nalezljivih bolezni, kjer pa je zagrožena tudi zaporna kazen. Prav tako bodite strpni do domačih in se ne zatekajte k nasilju.

Komentiraj