PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 3. avgust 2020

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V petek zjutraj smo obravnavali prometno nesrečo z udeležbo kolesarja, kateri je v Lokovici izgubil oblast nad kolesom in padel po vozišču. Ugotovljeno je bilo, da je v cestnem prometu upravljal kolo pod vplivom alkohola visoko nad dovoljeno mejo. Utrpel je lažje telesne poškodbe. Izdan mu je bil plačilni nalog. 

V petek popoldan je naša prometna patrulja v Starem Velenju ustavila voznika motornega kolesa, kateremu je odredila preizkus alkoholiziranosti, ki je bil pozitiven, kasneje pa je bilo ugotovljeno, da vozi motorno kolo brez ustrezne kategorije vozniškega izpita. Motorno kolo mu je bilo zaseženo zanj pa bo podan obdolžilni predlog.

Istega dne kasneje so zasegli še kolo z motorjem vozniku iz Šmartinskih Cirkovc, ki je prav tako vozil v cestnem prometu brez vozniškega dovoljenja. 

V petek zvečer smo obravnavali še eno prometno nesrečo s hudo telesno poškodbo. Kolesarka je na Stantetovi ulici vozila s kolesom iz izvoza iz garaž Nakupovalnega centra spregledala voznika osebnega avtomobila in zavrla ter padla po vozišču. Utrpela je hujše telesne poškodbe. 

JAVNI RED IN MIR:

V sredo zvečer je naša patrulja zaradi neurja večkrat posredovala na območju občine Velenje in v sodelovanju z gasilci pomagala pri urejanju cestnega prometa na lokacijah, kjer je bilo to zaradi varnosti potrebno. 

KRIMINALITETA:

V sredo okoli 12. ure je naša patrulja opravila ogled kraja kaznivega dejanja na Kardeljevem trgu, kjer je bil s strani znane osebe huje pretepen občan. Utrpel je hude telesne poškodbe zlom desne rame, zlom leve podlhatnice in več ran na glavi. Zoper znanega storilca bomo podali kazensko ovadbo Zaradi teže kaznivega dejanja je osumljeni tudi v priporu.

V četrtek zjutraj je naša patrulja obravnavala kaznivo dejanje izsiljevanja. Na enoto se je oglasila starejša občanka, katera je prijavila znano osebo za izsiljevanje. Zbrali smo obvestila in bomo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo.

V četrtek zvečer okoli 22. ure smo posredovali na Foitovi cesti, kjer je sin doma razgrajal, se nespodobno vedel do staršev, jima grozil in nato še razbil leseno omaro. Tudi ob našem prihodu ni kazal, da bi se pomiril, temveč je s kršitvijo nadaljeval. Odrejeno mu je bilo pridržanje do streznitve, glede na predhodne dogodke v družini pa še ukrep prepovedi približevanja. 

V soboto zjutraj nas je varnostnica iz trgovine Spar v Nakupovalne centru obvestila, da so pri tatvini zalotili znano osebo. Naša patrulja je na kraju ugotovila, da je osumljeni odtujil štiri pločevinke energijske pijače in odšel mimo blagajne brez, da bi poravnal nastali znesek. Zanj bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Tatvine. 

V soboto okoli 18. ure je skrben oče iz Šetvida pri Zavodnjah sinu doma našel skrito pvc vrečko z belo prašnato snovjo za katero je sumil, da je prepovedana droga. Omenjeno vsebino bomo poslali na analizo in v primeru pozitivnih rezultatvo na prepovedano drogo zaradi količine (15-20 g) zanj podali kazensko ovadbo za Kaznivo dejanje Neupravičene uporabe in posesti prepovedane droge. 

V soboto zvečer je naša patrulja posredovala v Pesju pri Velenju, kjer je prišlo do nasilja v družini. Sin se je fizično znesel nad mamo in razbil več inventarja. V mizi njegove sobe je patrulja našla tudi dva vršička konoplje, katera bo poslana na analizo. Osumljeni se na kraju kljub našim odredbam ni pomiril zato mu je bilo odrejeno pridržanje do streznitve in kasneje izrečen ukrep prepovedi približevanja. Zanj bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilja v družini.

Komentiraj