PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 2. december 2019

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil Uroš Medved, višji policist in vodja policijskega okoliša.


PROMET:

V preteklem tednu smo obravnavali štiri prometne nesreče v katerih je nastala samo materialna škoda. V eni prometni nesreči se je lažje poškodovala peška.

V petek okoli 13. ure so nas obvestili, da je pri TEŠu v Šoštanju prišlo do hujše prometne nesreče. Policisti so na kraju ugotovili, da sta bili v prometni nesreči udeleženi dve vozili in tri osebe. Ugotovljeno je bilo, da je nesrečo povzročil voznik, ki je s svojim vozilom, ki je vozil po levi, ko je nevarno prehiteval in tako čelno trčil v vozilo, ki je pripeljalo iz smeri Velenja. V prometni nesreči sta bili dve osebi huje telesno poškodovani.


JAVNI RED IN MIR:

V četrtek sta se na Vojkovi cesti v Velenju sprla fant in dekle. Po zbranih obvestilih smo dekletu izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnem redu in miru.

Zvečer nas je občanka obvestila, da je prejela klic, da njen sin povzroča težave v enem od velenjskih lokalov. Policisti so v lokalu ugotovili, da se kršitelj obnaša precej nenavadno, zato so o tem obvestili zdravnika, ki pa je za kršitelja odredil prisilno hospitalizacijo. 

V petek nas je natakarica iz enega od lokalov v Šoštanju obvestila, da se je gost do nje vedel nesramno in jo žalil. Policisti so njeno izjavo zapisali, o višini kazni pa bo odločil prekrškovni organ. 

V petek zvečer so morali policisti posredovati na bencinskem servisu v Velenju, kjer je javni red in mir kršil občan, ki se je nesramno in žaljivo vedel do natakarice. Kršitelj je bil nespoštljiv tudi do policistov in enega hotel politi celo z vročo kavo. Policista sta morala uporabiti prisilna sredstva in občana tako umirila. Izdan mu je bil plačilni nalog.

V soboto so policisti v Šoštanju in na Šaleški v Velenju zasegli substance za katero so sumili, da gre za prepovedano drogo, dvakrat pa smo morali posredovati zaradi hrupa.

V nedeljo je občanka na policijo prinesla mobilni telefon Samsung Galaxy S8, ki ga je našla v Sončnem parku. Če ga kdo pogreša naj z dokumentacijo pride ponj.


KRIMINALITETA:

V četrtek je neznanec v Šmartnem ob Paki poskušal vlomiti v posodo za gorivo avtobusa, kar pa mu ni uspelo. Poškodoval je le pokrov in tako oškodoval lastnika za okoli 100 EUR.

V petek so nas gasilci obvestili o delovni nesreči v Paškem Kozjaku za katero pa se je kmalu izkazalo, da gre za naravno smrt, saj je občan umrl zaradi zastoja srca. Policisit so kasneje na kraju ugotovili, da sta lovca izvajala streljanje na tarče. Ko se je eden od lovcev napotil k tarči se je pred tarčo zgrudil na tla. Ko je drugi opazil, da prvega ni nikjer je z daljnogledom videl, da leži na tleh. Takoj je poklical reševalce in začel z oživljanjem. Lovec je žal, kljub naporom prijatelja in reševalcev, da bi ga rešili, umrl. Ob tem vse občane pozivamo, da obnovijo svoje znanje o oživljanju in uporabi defibliratorja, tiste, ki pa tega ne znajo, pa naj se tega naučijo, saj nikoli ne vemo, kdaj nam bo to prišlo prav. S tovrstnim znanjem lahko namreč rešimo življenje bližnjemu. 

Zvečer smo bili obveščeni o pretepu v Space baru. Policisti so na kraju zbrali obvestila in ugotovili, da je pijan občan razgrajal pri tem pa je moral posredovati varnostnik v lokalu, ki je uporabil telesno silo. Ko bodo znana vsa dejstva bo sledil ustrezen ukrep policije.

V soboto smo bili obveščeni o vlomu v klet stanovanjskega bloka na Koroški cesti v Velenju. Opravili smo ogled kraja, o ugotovitvah pa bomo obvestili državnega tožilca.

Še vedno velja opozorilo glede uporabe, prodaje in kupovanja pirotehničnih izdelkov.

Ponovno opozarjamo vse voznike, da ne vozijo pod vplivom alkohola. Če veste, da boste pili, oziroma ste pili, si uredite prevoz, da vam bodo naslednji dan ostali le dobri spomini na zabavo. Prav tako ne pozabite na zimsko opremo vozila.

Vse pešce pa opozarjamo, da stopijo iz teme. Nosite svetla oblačila in uporabljajte kresničko oziroma svetleči trak, kajti le tako boste vidni in varni v prometu.

Komentiraj