PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 2. avgust 2021

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek ob 8.45 nas je občan iz Šoštanja obvestil, da mu je ponoči nekdo ukradel moped. Policisti so opravili ogled kraja in zbrali vsa potrebna obvestila. Neznanec je občana oškodoval za okoli 800 evrov. V nedeljo nas je občan obvestil, da je moped našel v jezeru v Šoštanju. Gasilci so moped dvignili iz jezera, policisti pa so opravili ogled in ugotovili, da je moped brez motorja in delov. O ugotovitvah so policisti obvestili državnega tožilca. Več klik TUKAJ.

Ob 13.50 smo v Šoštanju obravnavali še kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, hkrati pa smo na Goriški cesti v Velenju obravnavali vlom v klet, kjer je neznanec ukradel kolo in oškodoval lastnika za okoli 2400 evrov.

Ob 18.55 smo bili obveščeni o prometni nesreči pri partizanskih grobovih kjer se je ena oseba lažje telesno poškodovala. Policisti so ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti, voznik pa je bil tudi pod vplivom alkohola. Policisti so ugotovili tudi to, da je voznik vozil v času ukrepa prepovedi vožnje zaradi česar so mu zasegli osebni avtomobil. 

V Gaberkah so policisti ob osmih zvečer občanu zasegli neznano posušeno rastlino za katero so posumili, da gre za prepovedano drogo. Ta bo poslana na analizo.

PETEK

V petek ob 12. uri smo bili obveščeni o ponarejenem bankovcu za 100 evrov, ki so ga odkrili v trezorju banke v Velenju. Bankovec bo poslan na analizo, ker pa je bil vnovčen v Vojniku bomo primer odstopili kolegom iz Celja. 

Obravnavali smo tudi kaznivo dejanje goljufije in tatvino , preglasno glasbo pa so predvajali v Ravnah pri Šoštanju, kjer so policisti kršitelja opozorili. 

SOBOTA

V soboto ob 16.18 so bili policisti napoteni v Lokovico kjer se je po prvih podatkih ponesrečil motorist, ki je bil huje telesno poškodovan. Na kraju so policisti ugotovili, da je motorist na kraju prometne nesreče zaradi hudih telesnih poškodb umrl. Ogled prometne nesreče so prevzeli policisti iz Postaje prometne policije, ki so zbrali vsa obvestila in opravili ogled kraja prometne nesreče. O ugotovitvah bodo obvestili državnega tožilca.

Foto: Mitja Miklav

Ob 21.41 je k nam prišla občanka, ki je na območju Smrekovca nabirala borovnice, neznanec pa ji je ukradel nahrbtnik in jo oškodoval za okoli 300 evrov. Ker se je kaznivo dejanje zgodilo na območju Mozirja, bomo primer, v reševanje odstopili kolegom v Mozirju. 

NEDELJA

V nedeljo ob 18.56 smo v Podkraju pri Velenju obravnavali kaznivo dejanje grožnje, izrekli pa smo tudi ukrep prepovedi približevanja.

V nedeljo smo opravili še en ogled mopeda, ki ga je našel občan, potem ko so mu ga v začetku meseca julija ukradli. Državna tožilka je odločila, da se moped vrne lastniku.

Ob 19.58 smo opravili intervencijo na Koželjskega ulici v Velenju, kjer je v stanovanju razgrajala ženska, ki so ji policisti izdali plačilni nalog. Še en plačilni nalog smo izdali na Koželjskega ulici v Velenju in sicer občanu, ki je preglasno predvajal glasbo in s tem motil sosede pri nočnem počitku. 

Za konec pa ponovno opozorilo za vse tiste, ki se odpravljate na dopuste. Poskrbite, da bodo vaši domovi zavarovani in da ne bodo dajali vtis, da nikogar ni doma. Na pot se pripravite in poskrbite za zadostno količino vode in goriva v vozilu. Načrtujte svojo pot in upoštevajte morebitne zastoje v prometu, novice o prometu pa spremljajte na celotni svoji poti. Na pot se odpravite spočiti in se ne razburjajte po nepotrebnem zaradi čakalnih dob, saj ste konec koncev na dopustu in se vam nikamor ne mudi. Na poti se večkrat ustavite in spočite, pijte veliko vode in ostanite budni. Pa srečno.

Komentiraj