Policijsko poročilo, dne 31. julij 2020

V zadnjih 24 urah smo na telefonsko številko policije za nujen klice - 113 sprejeli 348 klicev, v 100 primerih je šlo za interventne dogodke.

Kriminaliteta

Policisti PP Celje so obravnavali tri tatvine v trgovinah.

V Rakovcu pod Roglo je znanec iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil obe registrske tablice.

Na parkirišču Lopata so neznanci iz parkiranega tovornega avtomobila odtujili 400 litrov nafte.

V Matkah so žalski policisti obravnavali tatvino denarnice iz odklenjenega osebnega avtomobila, parkiranega pred stanovanjsko hišo.

Na Zelenici v Celju je bilo vlomljeno v klet stanovanjskega bloka, iz katerega je bilo odtujeno gorsko kolo.

Prometna varnost

Obravnavali smo 20 prometnih nesreč, od tega eno s hudimi telesnimi poškodbami, tri z lažjimi ter šestnajst z materialno škodo na vozilih in objektih.

Okoli devete ure zvečer smo bili obveščeni o prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. Do nesreče je prišlo na relaciji Grošovlje - Homec na območju Mozirja , kjer je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padel 44 letni kolesar. Pri padcu se je hudo telesno poškodoval.

Padec kolesarke so obravnavali tudi laški policisti. 57 letna kolesarka je vozila po kolesarski stezi v Laškem, ko je pred njo na stezo skočila mačka. Pri padcu se je kolesarka lažje telesno poškodovala.

Včeraj zvečer smo bili obveščeni o voznici osebnega avtomobila, ki je nevarno vijugala po cesti v kraju Sele. Policisti policijske postaje Ravne na Koroškem so voznico ustavili ter odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imela 1.42 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so voznico pridržali do iztreznitve, napisali pa so tudi obdolžnilni predlog na sodišče.

V Mozirju so imeli policisti v postopku 44 letno voznico osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Z voznico je bil opravljen tudi hitri test na droge, ki je bil pozitiven, zato je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa je odklonila. Policisti so ji zasegli vozilo, napisali pa bodo tudi obdolžilni predlog na sodišče.

V Radljah ob Dravi so policisti zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozniku zasegli motorno kolo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo 11 krat intervenirali na javnem kraju ter 7 krat v zasebnih prostorih.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Komentiraj